Vali Kara, BTK geçiş hattındaki Gıda Kontrol Laboratuvarı'nı gezdi

Kars Valisi Ahmet Kara, Bakü Tiflis Kars (BTK) demir yolu hattı paralelinde kurulan Gıda Kontrol...

Kars Valisi Ahmet Kara, Bakü Tiflis Kars (BTK) demir yolu hattı paralelinde kurulan Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda incelemelerde bulundu.

Kars Valisi Ahmet Kara, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü seminer salonunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ile bir araya geldi. Vali Kara’ya Bakü Tiflis Kars (BTK) demir yolu hattı paralelinde Kars ve Kars Gıda Kontrol Laboratuvarı'nın mevcut durumu ve geleceği hakkında sunum yapıldı. Sunumda Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nün mevcut durumu ve Bakü Tiflis Kars demir yolu hattının hayata geçirilmesiyle Kars’ta yoğunlaşacak ticaret hacmi içerisindeki gıda, yem ve suyun denetimi, kontrolü ve analizi ele alındı. Yapılan sunumun ardından Vali Kara, laboratuvarda incelemelerde bulunarak görevlilerden bilgi aldı.

Reklam
Reklam

BTK’ İLE 150 TON GIDA KARS ÜZERİNDEN GEÇECEK
Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye’nin dış ticaret hacminin yüzde 30’unun gıda ve gıda ile ilgili ürünler olduğunu açıkladı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bakü Tiflis Kars demir yolu hattından geçmesi beklenen 3 milyon ton yükün içerisinde 150 bin ton gıda, yem ve su olacağını tahmin ediyor. Bu oranların laboratuvara, yani Kars’a katkısının 10 milyon TL olması bekleniyor. Bu bağlamda İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü giriş ve çıkışlardaki yığılmayı önlemek, halk sağlığını daha etkin korumak için alınması gereken önlemleri Vali Kara ile paylaştı.

Laboratuvarda ayrıca Kars dışında Iğdır, Ağrı, Ardahan, Artvin illerinden gönderilen gıda denetim ve özel istek numunelerinin analizi yapılıyor. İki yıl içerisinde açılacak BTK demir yolu hattı bölgenin önemini artıracağından dolayı bölgesel bir laboratuvar için Vali Kara’nın gerekli desteği vereceği iletildi.

Diğer taraftan Kars Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, 03 Haziran 2011 tarih ve 639 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinden ayrılarak, doğrudan Bakanlık Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'ne bağlandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz