Vali Karaloğlu: Medikal kongreleri Van’a bekliyoruz

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Türk Kardiyoloji Derneği Kapak Hastalıkları Çalışma Grubu 5....

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Türk Kardiyoloji Derneği Kapak Hastalıkları Çalışma Grubu 5. Hemşire Elektrokardiyogram (EKG) Kursu Van’da yapıldı. Van Valisi Münir Karaloğlu, "Turizmde çok önemli yatırımlar ve gelişmeler var. Biz artık medikal kongrelerin Antalya’dan, İstanbul’dan sıkıldıklarını düşünüyoruz. Biz artık onları Van’a bekliyoruz." dedi.
Edremit yolu üzerinde bulunan Rescate Otel’de yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Türkiye’nin çeşitli tıp fakültelerinde 50’ye yakın kapak hastalıkları konusunda deneyimli uzman doktor katıldığı toplantının açılışında konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hekimleri Van’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, son 10 yılda Van’a sağlık alanında yapılan yatırımları anlattı. Mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle 640 yatak kapasiteli Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete açıldığını kaydeden Karaloğlu, "Hastanenin yaklaşık 83 bin metre kare kapalı alanı var. Şuanda Van’daki bütün devlet hastanelerinin toplam hacminden daha büyük bir hastane. Son derece çağdaş ve modern bir hastane oldu." dedi.
Sağlıktaki yatırımlara paralele olarak personel sayısında da önemli artışlar yaşandığına işaret eden Vali Karaloğlu, "Sağlıkta çalışan personele baktığımızda 2002 yılında Van’daki bütün hastanelerdeki uzman doktor sayısı sadece 81 iken bugün sadece Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Uzman hekim sayısı 120, toplamda da 320 uzman hekimi var. 2002’de 110 olan pratisyen hekim sayısı şuanda 380 civarında. Diğer yardımcı personel sayısı bakımından da üç katına varan bir artış oldu." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"MEDİKAL KONGRELERİ VAN’A BEKLİYORUZ"
Türkiye’nin son dönemde kabuk değiştirdiğini ve bölgelerarasındaki farklılıkların ortadan kalktığına dikkat çeken Karaloğlu “Bu sadece sağlıkta değil. Eğitimde de öyle, ulaşım altyapısında, kırsal altyapıda da öyle. Turizmde çok önemli yatırımlar ve gelişmeler var. Biz artık Medikal kongrelerin Antalya’dan, İstanbul’dan sıkıldıklarını düşünüyoruz. Biz artık onları Van’a bekliyoruz. Bundan sonra daha çok kongre yapılır diye temenni ediyoruz. İnşallah bu gelişmeler devam eder. Ülkemizdeki bu bölgesel gelişmişlik farklılıkları her alanda ortadan kalkar, her bölgedeki insanımıza eşit hizmet sunma şansı yakalarız” diye konuştu.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’da yaptığı konuşmada; üniversiteyle bağlı Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi ile ilgili bilgi verdi. 1982 yılında kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin Van’a ve Türkiye’ye önemli hizmetler sunduğunu belirtti. Kuruluşundan 10 yıl sonra 1992 yılında Tıp Fakültesi’nin kurulduğunu anımsatan Battal, 2 yıl sonra da Araştırma Hastanesi’nin hasta kabulüne başladığını kaydetti. Mekan sorununa rağmen şuanda 650 yatakla bölge illerine hizmet verdiğini anlatan Battal, kampus alanına 400 yatak kapasiteli yeni bir hastane inşa ettiklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

"TÜRK KARDİYOLOJE DERNEĞİ ÜYE SAYISI 2 BİNİ GEÇTİ"
Türk Kardiyoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol ise yaptığı konuşmada Kardiyoloji Derneği’nin kuruluş amacı ve çalışması hakkında bilgi verdi. 1963 yılında kurulan Türk Kardiyoloji Derneği’nin 1 yıl sonra da Avrupa Kardiyoloji ve Dünya Kalp Federasyonu Üyeliğini aldığını kaydeden Erol, 1980 yılında ise kamu yararına çalışan bir dernek haline geldiğini bildirdi. Mayıs sonu itibariyle Türkiye genelinde kayıtlı üye sayısının 2093’e yükseldiğini kaydeden Erol “Türk Kardiyoloji Derneği 8 çalışma grubu ve 15 yönetim kurulu alt birimi ile Kardiyoloji’nin tüm alanlarında aktif olarak çalışan bir dernek konumundadır. Mezuniyet sonrası eğitimde yurtiçinde yılık programlar yaparak çalışma gruplarımızın desteğiyle Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil olmak üzere birçok toplantılar yapıyoruz. Bununla birlikte yurtdışında da çeşitli toplantılarımız devam edecek” dedi.

"KAPAK HASTALIKLARI ÇALIŞMA GRUBU UZMAN DOKTORLARA YÖNELİK PROGRAMLAR DÜZENLİYOR"
Kapak Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Recep Demirbağ’da açılışta yaptığı konuşmada “ Kapak Hastalıkları Çalışma Grubumuz Türk Kardiyoloji Derneği bünyesinde faaliyet gösteren çalışma gruplarından bir tanesi olup 1998 yılında kuruldu. Kapak Hastalıkları Çalışma grubu olarak başta Türk Kardiyoloji Derneği bünyesinde, Kardiyoloji Kongresi’nde kapak hastalıkları ile ilgili konuların belirlenmesinde kapak hastalıkları ile ilgili meslektaşlarımıza yönelik programlarının düzenlenmesinde grubumuz aktif olarak rol oynamaktadır. “ şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalarından ardından İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Salih Tatlı, Van’ın turizm değerlerini tanıtan bir sunum yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz