Vali Karaloğlu, Miniklerin Resim Sergisinin Açılışına Katıldı

Van Valisi Münir Karaloğlu, son 3 yıldır Van'da okul öncesi eğitime çok ciddi önem verdiklerini...

Van Valisi Münir Karaloğlu, son 3 yıldır Van'da okul öncesi eğitime çok ciddi önem verdiklerini belirterek, "Bunun en temel nedenlerinden biri; okul öncesi eğitimi alan çocukların okul öncesi eğitim almayan çocuklardan çok daha başarılı olduğunun bilimsel çalışmalarla ortaya konmuş olmasıdır" dedi.

Vali Münir Karaloğlu, İskele Anaokulu öğrencilerinin yılsonu sergisinin açılışına katıldı. Karaloğlu, okula gelişinde minik öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Yardımcısı Zafer Coşkun'la birlikte çocukların ellerinden çiçekleri alan Vali Karaloğlu, okul önünde bekleyen velilerle de kısa bir sohbet yaptı. Resim sergisinin açılış kurdelesini minik öğrencilerle birlikte kesen Karaloğlu, sınıflara girerek öğrencilerin yıl içinde yaptıkları resimleri inceledi. Öğrencilerin yaptıkları birbirinden güzel eserleri beğenen Karaloğlu, ödül olarak da beraberinde getirttiği oyuncakları dağıttı. 5 derslikli anaokulunun sınıflarını gezen Karaloğlu; Van'daki okul öncesi eğitimin son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son 3 yıldır okul öncesi eğitime önem verdiklerini belirten Vali Karaloğlu, bunun sebebini de okul öncesi eğitim alan öğrencinin, okul öncesi eğitim almayan çocuklara göre daha başarılı olmasını gösterdi. Bu başarının da yapılan bilimsel çalışmayla ortaya konulduğunu kaydeden Karaloğlu, "Biz okul öncesi eğitime çok önem veriyoruz. Bölgesel olarak da bir zorunluluğumuz var. Bizim çocuklarımızın ekseriyetinin anadili Kürtçe. Dolayısıyla çocuklarımızın birinci sınıfa başlamadan önce, eğitim dili olan Türkçeyi öğrenip kullanabilmeleri gerekir ki, eğitimdeki dezavantajlı durumları ortadan kalksın. Bunun için biz okul öncesi eğitime çok önem veriyoruz. Biz depreme yakalandığımızda 62-72 yaş grubunda yüzde 82 okullaşma oranını yakalamıştık. Tabii ki deprem biraz etkiledi. Özellikle okul öncesi eğitimi, çocukları daha çok etkiledi. Ama gördüğünüz gibi İskele Anaokulumuzda depreme rağmen eğitimlerine, okullarına devam etmişler ve bu görmüş olduğunuz sergiyi de hazırlamışlar. Bundan dolayı da okul müdiremize, öğretmenlerimize, velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu gayretimiz devam edecek. Biz yüzde 100'e ulaşıncaya, çocuklarımızın çağ nüfusunun yüzde 100'ünü ana sınıfından geçirinceye kadar bu gayretimiz devam edecek" dedi.

Reklam
Reklam

Açılış sonrası Vali Karaloğlu, İskele Anaokulu Müdiresi Sema Altay'ın odasında ikram edilen çayı içti. Okulun konuk defterini de imzalayan Karaloğlu, okul çıkışında ailelerin sorunlarını dinledikten sonra buradan ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: