Vali Karaloğlu Vöder’in Başarılı Öğrencilerini Kabul Etti

Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Öğretmenler Derneği’nin (VÖDER) bu yıl açtığı ücretsiz kurslarla SBS’de başarılı...

Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Öğretmenler Derneği’nin (VÖDER) bu yıl açtığı ücretsiz kurslarla SBS’de başarılı olan 15 öğrenciyi kabul ederek ödüllendirdi.

Vali Karaloğlu, VÖDER Başkanı Zekeriya Yıldız, VÖDER Okuma Salonları Genel Koordinatörü Mahmut Karak ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kabul ettiği öğrencileri elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti. Öğrencilere başarılarının devamını dileyen ve çocukların başarılarına önemli katkı sağlayan VÖDER’i kutlayan Vali Karaloğlu: “Bundan sondaki eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Güzel okullar kazanmışsınız. İnşallah bu okullar bundan sonraki hayatınızın şekillenmesine de vesile olur. Size bir emek verildi. Bu emeğin karşılığını vermiş olmanız güzel. VÖDER’de gönüllü olarak cansiperane çalışan öğretmenlerimize de ‘teşekkür’ ediyoruz. Her yıl böylesi güzel çocuklarımızın kazanmasına vesile oluyor. İnşallah bu çocuklar lise sonunda güzel üniversitelere yerleşirler. Sonra da şehirlerine dönerler ve ülkelerine faydalı birer insan olurlar. Bizler de onlarla gurur duyarız. Çocuklarımızı bu başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

Reklam
Reklam

26 KURSA 4 BİN 500 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTI

VÖDER Başkanı Zekeriya Yıldız, yıl içinde açılan kurslar hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz yıl Van Merkez ve ilçelerinde 26 kurs açtıklarını, açılan SBS kurslarına 6, 7 ve 8’nci sınıfta okuyan toplam 4 bin 500 öğrencinin kayıt yaptırdığını kaydetti. 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra bazı öğrencilerin il dışına gitmeleri sebebiyle kurslara 4 bin 80 öğrencinin devam ettiğini ifade eden Yıldız: ”Her türlü olumsuzluğa rağmen öğretmenlerimiz tatile çıkmayarak ve il dışına gitmeyerek öğrencilerimizi sınava hazırlamaya devam ettiler. Sayın Valim; sizlerin moral desteğiyle gönüllü öğretmenlerimiz öğrencilerimizi tercih ettikleri okullara yerleştirmeyi başardılar. 8’nci sınıfa giden ve kurslarımıza gelen bin 510 öğrenciden 853’ü tercih ettikleri okula yerleştiler. Bu da; bizleri son derece memnun etti. İnşallah bu yıl aynı başarıyı katlayarak devam ettireceğiz. Bu vesileyle kurslarımızın açılmasına verdiğiniz destek ve katkıdan dolayı öğrencilerimiz ve aileleri adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin taleplerini de dinleyen Vali Karaloğlu; öğrencileri tebrik ederek, hazırlanan hediyeleri verdikten sonra ziyaret anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: