Vali Kemelek Ziyabey Yazma Eserler Kütüphanesi'ni Gezdi

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek 1908 yılında kurulan Ziyabey Yazma Eserler Kütüphanesi'ni gezerek, burada el yazması...

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek 1908 yılında kurulan Ziyabey Yazma Eserler Kütüphanesi'ni gezerek, burada el yazması ve matbu eserler hakkında bilgi aldı. Kemelek, 2012 yılında ülke genelinde el yazması eserlerle ilgili 16 kütüphane kurulduğunu, bu kütüphanelerden bir tanesinin de Sivas’ta olmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

El yazması eserlerin digitale aktarılması işlemini yerinde gören Vali Kemelek, "Kütüphanenin sadece Sivas için değil, Türkiye için çok önem arzettiğine vurgu yaptı. Kemelek, “Nadide bir çok el yazması eserler bulunmakta. Bunlar dijital ortamda her türlü araştırmacıların istifadesine sunulacak hale getirilmiştir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

2012 yılında ülke genelinde el yazması eserlerle ilgili olarak Kültür Bakanlığı'nın güzel bir çalışmasının başladığını anlatan Kemelek, 16 kütüphane kurulduğunu, eski el yazması eserlere sahip çıkıldığını, bu kütüphanelerden bir tanesinin de Sivas’ta olmasının Sivas için son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Vali Kemelek, kütüphanenin üniversite ve akademik çevrelerle ilişkilerin canlandırıldığında onlarında daha çok istifade edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Ziyabey Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Cemal Karaca ise, Kütüphanede bin 37 yazma eser ve 8 bin 88'de basma eser bulunduğunu belirterek, kütüphanenin son zamanlarda baştan aşağı yeniden restore edildiğini, kitapların elden geçirilerek kütüphanenin araştırmacılar için hazır hale getirildiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: