Vali Kenan Çiftçi:

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, 2012 yılında Kütahya’nın tüm sektörlerde yüzde 20 oranında büyüdüğünü söyledi.Kütahya’da 2012...

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, 2012 yılında Kütahya’nın tüm sektörlerde yüzde 20 oranında büyüdüğünü söyledi.

Kütahya’da 2012 yılında kurumlarda yapılan çalışmaları Kütahya Polisevi'nde gazetecilere değerlendiren Vali Kenan Çiftçi, Kütahya’nın 2012 yılında büyüdüğünü bu büyümeyi 2013 yılında da sürdüreceğini bildirdi.

Çiftçi, değerlendirmesinde şunları söyledi: “DSİ’de baraj, istinat duvarı kanalları sulama vs çalışmalarımız sonucunda çalışma maliyetini 28 milyondan 39 milyona çıkararak yüzde 33 büyüme gerçekleştirdik. Turizme ciddi yatırım yaptık. 3 yüz 9 bin yatak kapasitemizi 2012’de 4 yüz 7 bine çıkardık. Çavdarhisar’a gelen turist sayısı arttı. 38 bin farkı alanlarda sporcularımız var 49 bini geçti. Tarıma 25 milyon yatırım yapıldı. Tarımda ürün ve verim arttı. Sulama sisteminde de bu yıl önemli bir değişme yapılacak.”

Reklam
Reklam

"İSTİŞARE ŞART"

Vali Çiftçi, yapılan çalışmaları şu ifadeleriyle sürdürdü: “172 kilometre yol yapma ve düzeltme hedefi 278 km’ye ulaştı. 278 km yolun bir kısmı yapıldı bir kısmı yapılmaya devam ediyor. Altıntaş- Dumlupınar yapılan yol tamamlandı. Bu yol üzerindeki heyelan gibi doğal nedenlerle bozulan bir kısım yolun düzeltilme çalışmaları devam ediyor.2013 diye hedeflediğimiz havayolu 2012’de biti. Hızlı treni 2-3 yıl içerisinde mutlaka yapacağız. Geçen sene 35 tren gardan hareket ederken bu sene 70 civarında tren hareket ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü ağaçlandırma çalışmalarında rekor kırdı. Bunun yanında binalar, gözetleme kuleleri de yenilendi. Emet Bor İşletmelerinde 600 milyon yeni yatırım planlandı. Buraya araştırma tesisleri açılacak ve bir kimya sanat okulu yapacağız. Yine Müftülüğe bağlı kuran kursu öğrencilerinin sayısı 2 bin 500’den 12 bin 500 çıktı. Organize Sanayi Bölgesinde alan büyütme çalışmaları devam ediyor. Burada yol sorunumuz var. Altyapı çalışmalarından dolayı çalışmalarımızı devam ettiremiyoruz. Bu çalışmalar bitince çalışmalarımızı yapacağız. Hastane yapma çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Tavşanlı, Gediz’e hastane yapıldı. Simav ve Altıntaş’a da hastane yapılacak. Yoncalı’da alan planlaması yapıldı. Turizmin gelişmesi için oteller yapılacak. Yatırımcılar temelini bu yıl atacak. Kütahya’nın kalkınması için yapılan çalışmalar arasında bulunan proje üretme çalışmalarımız 2012 yılında bin 750 projeyi geçti. Her birimimizle sorunları, projeleri istişare ederek en güzel fikirleri alıyoruz.”

Reklam
Reklam

"TURİST SAYISI YÜZDE 25 ARTTI"

Dumlupınar Üniversitesinde yaşanan öğrenci artışının ile büyük katkısının olduğunu kaydeden Vali Çiftçi, “Kütahya’da bulunan öğrenci yurtlarının dolamayacağını düşünürken artan yaklaşık 4 bin civarındaki öğrenciler yurtların tamamen dolmasını sağladı. Bu yıl yeni yurtlar yapacağız. Şehrimize gelen turist sayısında yüzde 25 artış var. Fuarlarla Kütahya’mızı dünyaya tanıtacağız. Endüstri gezilerimizi Japonya, Brüksel’ e yaptık. Son gezimizi ise Kosova’ya yaptık” diye konuştu.

Kütahya’da evsizler için çalışma yürüttüklerini anlatan Vali Çiftçi, oluşturulan ekiplerce otobüs terminalinde, tren garında ve sokaklarda evsiz vatandaşların tespitini yaparak onları kiraladıkları otele yerleştirdiklerini söyledi. Vali Çiftçi, ihtiyaç sahipleri için yapılan yardımlara ödenen paranın 6 milyon 3 yüz 69 bin lira olduğunu da kaydetti.

İldeki emniyet çalışmalarına da değinen Vali Çiftçi, bütün birimlerimizde ve kurumlarımızda rakamsal anlamda büyüme ve artış yaşanırken emniyet olaylarında azalmalar ve düşüş var. Bu bizim için sevindirici” ifadelerini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

2013 yılı hedeflerine de kısaca değinen Vali Kenan Çiftçi daha sonra gazetecilerin konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: