Vali Kıraç Ve Başkan Kocaoğlu Kemeraltı Derneği'ni Ziyaret Etti

Tarihi Kemeraltı Derneği’nin yeni yönetimini İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte ziyaret eden Büyükşehir Belediye...

Tarihi Kemeraltı Derneği’nin yeni yönetimini İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemeraltı Çarşısı’nı ayağa kaldırmak için gereken her şeyi yapacaklarını söyledi: “Zaman alacak biliyorum ama iddialıyız. Her türlü kaynağı ayırmaya hazırız.”

Vali Kıraç, Başkan Kocaoğlu ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutu, Tarihi Kemeraltı Derneği’ni yeni binasında ziyaret ederek, Başkan İlyas Gönen ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi. Eski yönetime de çalışmalarından ötürü teşekkür eden Kocaoğlu, 270 hektarlık alandan oluşan Kemeraltı’nın, Bakanlar Kurulu kararıyla tarihi bölge ilan edildiğinin altını çizdi. Bu kararın, bölgede çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi’nin elini güçlendirdiğine dikkat çekti. Anafartalar Caddesi 5. etap cephe düzenleme çalışmalarının Anıtlar Kurulu izni beklediğini hatırlatarak, “Ahmet Ağa Konağı, Kadifekale ve Agora’da çalışmalarımız sürüyor ancak Büyükşehir ve Altınpark’ta Konak belediyelerinin çalışmasıyla 16 bin civarında binanın ayağa kalkması zaman alacak.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kemeraltı’ndaki tarihi binaların restore edilerek şehre kazandırılmasının önemli bir girişim olduğunu Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Bu şirketi kuran arkadaşlara teşekkür ediyorum. Üç dört kuşaktır esnaflık yapan arkadaşlarımızın da binalarını restore etmesi gerekiyor. Bu bölgede belli sıkıntılar var, onları çözme noktasında uğraşıyoruz. Turistler geldiğinde Türkiye’nin, Ege Bölgesi’nin tarihini yansıtacak binaları, eski dokuyu, farklılığı görmek istiyor. Yeni bir Kemeraltı kurmak mümkün değil, o nedenle kıymetini bilmeliyiz. Valimiz başkanlığında, derneklerimizle hep birlikte Kemeraltı’nı ayağa kaldırmalıyız. Kemeraltı’nı ayağa kaldırmak demek, kentin turizmini ve hizmet sektörünü ayağa kaldırmak demek.”

Vali Kıraç da Kemeraltı’nın geçmişteki görkemli, dünyaya pazarlama örneklerinin verildiği günlerini yakalaması için projeler geliştirildiğini belirterek, dernek yönetimine başarılar diledi ve gerekli desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. İESOB Başkanı Mutlu ise Kemeraltı Çarşısı’nın dünyanın en büyük üstü açık alışveriş merkezi olduğuna dikkat çekerek, “Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, İzmir Ticaret Odası ve esnaf teşkilatımla Kemeraltı için yapılacak her şeyi faaliyete geçirmeye, daha iyi alışveriş imkanı sağlamaya çalışacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Dernek Başkanı Gönen de, “Kemeraltı, sizin sayenizde ayağa kalktı. Esnaf olarak size çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz