Vali Kızılcık: İşsizler Masa Başı Iş Istiyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, işsizliği azaltmak için sanayinin talep ettiği nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi...

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, işsizliği azaltmak için sanayinin talep ettiği nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Kızılcık, iş dünyasının da geleneksel ürünlerden ziyade katme değere yüksek ürünlere yönelmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Vali Kızılcık, Zorlu Grand Otel’de Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Sezgin ile yaptığı basın toplantısında, işsizlik, turizm, asayiş ve yatırımlar ile ilgili değerlendirmede bulundu. 2012 yılı verilerine göre, Trabzon’da İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 24 bin 57 olduğu bilgisini veren Kızılcık, bunlardan 21 bin 641’inin bir talebiyle kuruma müracaat ettiğini kaydetti. Yapılan çalışmalar neticesinde İŞKUR aracılığı ile 3 bin 238 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden Kızılcık, “İŞKUR’un iş bulduğu işsizler masa başı iş talep ediyor. Yerleştirme sonrası takip ettiğimizde bazılarının bu nedenlerle ikinci gün işe devam etmediklerini görüyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

2023 hedeflerini tutturabilmek için işsizliğin azaltılmasının fevkalade önemli olduğunu vurgulayan Vali Kızılcık, “Sanayicinin ihtiyaçları doğrultusunda insan gücüne ihtiyaç vardır. Sanayicilerimizin de geleneksek ürünlerden ziyade katma değeri yüksek ürünlere yönelmesi gerekiyor. Cari açığın azaltılması için kaliteli ürünler üretmemiz gerekiyor. Katma değeri yüksek ürünlerin artırılmasına yönelik teşviklerle ihracat açığımız azaltılacaktır. Bunun için de nitelikli işgücüne ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Şehrin asayişi ile ilgili de bilgiler veren Vali Kızılcık, sigara ve mazot kaçakçılığında ülke genelinde olduğu gibi yükselme olduğuna dikkat çekti. Kızılcık, bu konuda karşılaştıkları ilginç bir olayı şöyle anlattı: “Hafta içinde kaçak sigara satışı yapan bir kişi, emniyetimize elindeki sigaralar ile başvurarak kendisi hakkında işlem yapılmasını istemiş. Vicdan azabı çektiği için emniyete başvuran kişi hakkında işlem yapılarak adliyeye sevk edilmiş. Ben de bu kişiyi merak ettim, kendisi ile görüşeceğim.”

Reklam
Reklam

Şehrin turizmini canlandırmak için çok önemli projeler yaptıklarını da kaydeden Kızılcık, “Alacahan’ın ve Sürmene Yakupağa Konağı gibi mekanların restorasyonu devam ediyor. Alacahan’ı nisan ayında bitirilmeyi planlıyoruz. Bitirildiğinde turizme kazandırılacak.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: