Vali Kızılcık: İyi birer eğitim alın ki, 74 milyon Türk vatandaşı huzurlu olsun

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Polis Meslek Yüksek Okulu'nun 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı için düzenlenen açılış...

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Polis Meslek Yüksek Okulu'nun 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı için düzenlenen açılış törenine katıldı.
Türkiye'nin içinden geçtiği şu dönemde güvenlik güçlerine düşen görevin daha da arttığını belirten Vali Kızılcık, "Hızla globalleşen dünyada suç ve suçluyla mücadele sizlerin yetkin birer Türk polisi olarak yetişebilmeniz, bir o kadar daha önem arz etmektedir. 2 yıllık eğitim-öğretim döneminde teknolojinin bütün nimetlerinden istifade edilerek en iyi şekilde eğitileceksiniz. İyi birer eğitim alın ki, 74 milyon Türk vatandaşı huzur ve güven içerisinde mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürsün. Bu çerçevede şüphesiz, suç ve suçluyla mücadele ederken yine çağımızın temel değerleri ve ilkeleri olan bireyin hak ve hürriyetlerini unutmamız gerekiyor." dedi.
Vali Kızılcık, öğrencilere empati yapmaları çağrısında bulunarak yaptığı konuşmayı şu şekilde devam etti: “ Zira insanlar temel hak ve hürriyetlerine saygı duyulduğunda, onları koruyabildiği ve geliştirebildiği ortamda mutlu olabilirler. Ve böylece toplum müreffeh, mutlu ve devlet güçlü olabilir. Ben eminim ki bu eğitim sürecinde çok değerli hocalarımız bu konuda sizlere çok ama çok önemli bilgiler verecektir. İnanmadığınız, özümsemediğiniz hiçbir değerin korunması için canı gönülden çaba sarf edemezsiniz. Kendinizi görev yaptığınız mahalle ve sokakta vatandaşın yerine koyarak, (kendinize nasıl davranılmasını istiyorsanız) davranmayı alışkanlık haline getirirseniz, o zaman hukuk devletinden bahsetmiş oluruz” şeklinde konuştu.
Ayrıca, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında Polis Meslek Yüksek Okulu’na 221 öğrencinin kayıt olduğu belirtildi.
Açılış törenine Vali Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Adem Kul, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali, KTÜ Rektörü İbrahim Özen, Emniyet Müdürü Feridun Boz, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz