Vali Kızılcık’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.Vali Kızılcık, Dünya Kadınlar Günü...

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Vali Kızılcık, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizde her yıl 8 Mart, kadının hak arayışında oldukça önemli bir tarihi simgelemektedir. Cinsiyete dayalı ayrımcılığın yok edildiği, ötekileştirme ve sosyal dışlanmanın önlendiği, şiddetin bertaraf edildiği, kadının her alanda erkekle eşit haklara sahip bir ülke olma yolunda üzerimize düşen görevi yapma bilinciyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Trabzon’da kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen projeler olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, şöyle konuştu:

“Kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi amacıyla ulusal ve uluslararası mevzuat hükümleri doğrultusunda kamu kurumları, STK’lar, üniversiteler, meslek örgütleri, özel sektör ve medya gibi toplumun tüm kesimlerinin dahil olduğu ortak ve kararlı bir mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu doğrultuda Trabzon’da geçen yıl KOZA Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezi’ni açtık. ‘Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans’ sloganı ile çıktığımız bu yolda her türlü ayrımcılığın önlenebilmesi ve kadına karşı şiddetin bertaraf edilmesini amaçlıyoruz. İlimizde şiddete maruz kalan tüm kadınlar ihtiyaç duydukları her an bu merkezimizi 0462 2314012 arayabilirler. Ayrıca kadınların ve kız çocuklarının kentsel yaşamın tüm alanlarından eşit bir biçimde yararlanmasını ve yer almasını destekleyen Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında Valiliğimiz bünyesinde ‘Eşitlik Birimi’ kurulmuştur.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: