Vali Kızılcık'tan Işadamlarına Katma Değeri Yüksek Ürün Önerisi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, işadamlarına araştırma ve geliştirmeye (Ar-Ge) dayalı üretim ekonomisini kurarak katma...

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, işadamlarına araştırma ve geliştirmeye (Ar-Ge) dayalı üretim ekonomisini kurarak katma değeri yüksek ürünler üretmelerini tavsiye etti.

Vali Kızılcık, Trabzon Sanayici İşadamları Derneği’nin (TSİAD) Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilen 10. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, katılımcı demokrasinin önemine vurgu yaptı.

Dünyanın çok hızlı bir şekilde değiştiğini ve bu değişime ayak uyduramayanların buhar olup gittiğini ifade eden Kızılcık, “Dünyada bu değişime ayak uyduramayan birçok ülkenin krizlerle boğuştuğunu görmekteyiz. Ülke olarak değişen koşullara adapte olabilmek için içinde bulunduğunuz hantal yapıdan bir an önce kurtulmanız gerekmektedir. Ülkemiz son yıllarda yapılan yasal değişikliklerle katılımcı demokrasi ön palana çıkarılmış, müteşebbislerin, iş aleminin önü açılmıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

İşadamlarına değişen ve gelişen dünya pazarlarına uygun hareket etmeleri önerisinde bulunan Kızılcık, şöyle devam etti: "ABD’de başlayan ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerini etkisi altına alan finansal kriz, alınan tedbirlerle ülkemizi teğet geçmiştir. Birçok AB ülkesi krizle boğuşurken biz Türkiye olarak yüzde 8'lere varan büyüme hızını yakaladık. Çin’den sonra dünyanın en iyi büyüyen ikinci ekonomisiyiz. Çin nasıl büyüyor diye baktığımızda; katma değeri yüksek ürünler üreterek dünya pazarına sunduklarını görüyoruz. Türkiye olarak biz de bunu yapabiliriz. Biz de altınımızı, gümüşümüzü, bakırımızı, bor madenimizi ve diğer madenlerimizi kendimiz geliştirerek onu katma değeri yüksek bir ürün haline getirebilir hatta dünya pazarlarına satabiliriz. İşte bu şekilde 2023 hedefine yani kişi başına düşen 25 bin dolar gelir hedefine 10 yılda değil, 5 yılda ulaşmamız mümkün olacaktır. Ama bunun için önce kendimize bakmamız, yetişmiş insan gücünün önünü açmamız gerekiyor. İş yapma yöntemimizi de değiştirmemiz lazım. Ar-Ge'ye dayalı üretim ekonomisini kurarak katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz."

Reklam
Reklam

Trabzon’un doğal bir lojistik merkez olduğunun altını çizen Kızılcık, demiryolunun gelmesiyle de Trabzon’un bu özelliğinin daha da öne çıkacağını bu şekilde hem bölgemizin hem de ülkemizin 2023-2071 hedeflerine çok daha hızlı bir şekilde yürüyeceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: