Vali Koca, İŞGEM Projesi'ni Tanıttı

Karaman Valisi Murat Koca, Karaman İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Projesi'nin tanıtım ve imza törenine katıldı....

Karaman Valisi Murat Koca, Karaman İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Projesi'nin tanıtım ve imza törenine katıldı.

Murat Koca, programda yaptığı konuşmada, projenin Karaman için önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekti. Koca, "Karaman Organize Sanayi Müdürlüğümüzün başvuru sahipliğinde yapılan Karaman İŞGEM projesi, Karaman’ın ticari, ekonomik ve sosyal hayatı açısından son derece önem arz ediyor. Toplam 2 bin 580 metrekarelik kapalı alan içeren projemizle birlikte ilimiz ve ülkemiz yeni girişimciler kazanacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Koca, üniversite, Organize Sanayi Bölgesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, İl Özel İdaresi arasındaki bu işbirliği ile Karaman’daki girişim ruhunun da artacağına ve daha istikrarlı bir yapıya kavuşacağına dikkatleri çekti.

Koca, “İŞGEM, bünyesine kabul edilen girişimci adayları ve girişimcilere danışmanlık, eğitim, ortak kolaylık hizmetleri, ortak kaynaklar sunarak, yeni girişimcilerin en zorlu dönemi olan kuruluştan sonraki ilk yıllarını sağlıklı şekilde aşmalarını, hızlı ve sağlıklı büyümelerini sağlayacaktır. Böylece, bölgemizdeki ekonomik faaliyetlerde çeşitlilik artacaktır.
Bütün bu sürecin katkısını elbette ki sadece sözle ifade etmek mümkün değildir. Bu projenin ilimizin ekonomik ve sosyal hayatına katkısı zamanla daha iyi anlaşılacaktır. Şunu biliyoruz ki; bugün neredeyse bütün dünya işsizlikle ve ekonomik sıkıntılarla mücadele ediyor. Bunun yanında da teknoloji her geçen gün daha da yenileniyor ve üretilen ürünlerdeki çeşitlilikle birlikte rekabet daha da zorlaşıyor. Ülkemiz büyüyen bir ekonomiye sahip ve son yıllarda tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken bir gelişme içinde." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"İlimizi ve ülkemizi bu süreçte daha güzel noktalara taşımak, bu ülkede yaşayan herkes için bir onurdur." ifadesini kullanan Koca, "Bu süreçte hepimiz belli sorumluluklar almalıyız. Bir evde aş eksikse, o evde zamanla huzur da azalacaktır. İller ve ülkeler için de aynı şey geçerlidir. İlimizde ve ülkemizde işsizlik ne kadar az ise huzur o kadar artacaktır. Bu proje bu açıdan büyük önem taşıyor. Projenin hayata geçmesinde en büyük desteği sağlayan MEVKA’ya ve yine projeyi ikinci sırada destek sağlayan Organize Sanayi Bölgesine şükranlarımı sunuyorum. Bu projenin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, projede emeği olan herkesi can-ı gönülden tebrik ediyorum." diye konuştu.

Demosan Otel'de gerçekleştirilen proje tanıtım ve imza törenine Vali Koca'nın yanı sıra Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, KMÜ Rektörü Prof. Dr Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Vekili Erkan İsa Erat, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Karaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Toktay, Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Baştuğ, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın, sanayici ve işadamları katıldı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Karaman İş Geliştirme Projesi imzalandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: