Vali Koca’dan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına Destek Çağrısı

Karaman Valisi Murat Koca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde ekmek israfıyla ilgili başlatmış olduğu...

Karaman Valisi Murat Koca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde ekmek israfıyla ilgili başlatmış olduğu kampanyanın Karaman’da da uyulması için valilik olarak kampanya başlattıklarını ifade etti.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Vali Koca, “Ülkemizde ekmek israfının önlenmesine ilişkin toplumsal bir duyarlılık oluşturulmasına öncülük etme gereği hissedilerek, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve katılımlarıyla "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" başlatılarak yıl boyu sürdürülecektir. Bu projeyle ekmek israfının önlenmesine ilişkin toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturulmasına öncülük etmek, ekmeğin israf edilmeden tüketilmesi duyarlılığını geliştirmek, yetişecek olan çocuklarımıza okul çağında ekmek israfının önlenmesini anlatmak, ekmeğin israf edilmemesi gerektiğini ifade etmek, toplumun dikkatini çekmek açısından çok önemli kazanımlar elde edilecektir. Bu bağlamda tarıma dayalı bir ekonomiye sahip olan Karaman’da bir yılda 200 bin ton buğday üretilmekte olup, maalesef ülke genelinde yılda 550 bin ton buğday israf edilmekte bu da 2.1 milyar adet ekmeğe karşılık gelmektedir. Bu miktarın ilimizde üretilen buğdayın iki katından daha fazla olduğu görülmektedir. Bu çok ciddi ve önemsenecek bir rakam olup, yapılan bu israfın gerekli tedbirleri alınarak giderilmesi gerekmektedir. Başta kamu kurumlarımız olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımızın bu projenin bir parçası olması, kampanyanın istenen hedefe ulaşmasında önemli katkılar sağlayacaktır. Söz konusu israfın önlenmesine katkı sağlamayı hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi olan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınması ve azami faydanın sağlanabilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşları web sitelerinde ekmek israfıyla ilgili "kamu spotu" uygulamasına yer verilmesi, okullar da ise ekmek israfının önlenmesine yönelik programların yapılması konularında gerekli önem ve hassasiyetin gösterilmesini rica ederim" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz