Vali Koçdemir Başkanlığındaki Heyetin Kosova Ziyareti

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, "Türklerin, hükümetin her kademesindeki katılımı insan haklarına saygılı ve bağımsız bir devlet inşa etmemizi sağlıyor" dedi.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, "Türklerin, hükümetin her kademesindeki katılımı insan haklarına saygılı ve bağımsız bir devlet inşa etmemizi sağlıyor" dedi.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Vali Kadir Koçdemir başkanlığındaki heyet, temaslarda bulunduğu Kosova Cumhuriyeti'nde, Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ile görüştü.

Yahyaga, Türkiye ile Kosova Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Başta eğitim, kültür ve sağlık olmak üzere her alanda iş birliğinin önemini vurgulayan Yahyaga, "Türkiye, Kosova Cumhuriyeti'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sağladığı destekle, uluslararası alanda tanınmasında önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Türklerin, Kosova'da toplumun bütünleşmesinde yapıcı rolleri var. Türklerin, hükümetin her kademesindeki katılımı insan haklarına saygılı ve bağımsız bir devlet inşa etmemizi sağlıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Eskişehir'in, 2013 yılında hem Türk Dünyası Kültür Başkenti hem de UNECSO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti olacağını anımsatan Vali Koçdemir ise "Eskişehir'de çok sayıda Kosovalı öğrenci eğitim görüyor. Yapılacak öğrenci değişim programlarıyla bu sayıyı daha arttırabiliriz. Üniversitelerimiz, bu konuda yeterli altyapı ve tecrübeye sahip" dedi.

Cumhurbaşkanı Yahyaga ile yapılan görüşmede, heyete Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan da eşlik etti.

Muhabir: Oktay Özden

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: