Vali Koçdemir Kocaeli'nde Fatih Projesini İnceledi

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Kocaeli'nde Fırsatları Arttırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi...

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Kocaeli'nde Fırsatları Arttırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi uygulanan okullarda incelemelerde bulundu.

Vali Dr. Kadir Koçdemir, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ile birlikte İzmit'te proje kapsamında pilot okul olan Şehit Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi ve Mimar Sinan Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Tarih ve matematik derslerine katılan heyet, öğrencilerden tablet bilgisayarların kullanımı hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, projeyi çok beğendiklerini ifade ederek, ders anlatım tekniklerinin görsel olarak verilmesinin derse çok büyük katkı sağladığını belirttiler.

Reklam
Reklam

Öğretmenler tabletlerin, öğrenciyle karşılıklı irtibat kurularak dersin daha verimli geçmesini sağladığını belirttiler.

17 il ve 52 pilot okulda uygulanan proje ile okullarda verilen eğitim kalitesinin arttırılması, genç kuşağın teknoloji ile daha uyumlu bir şekilde kendilerini geliştirebilmesi amaçlanıyor. Öğrencilerin kitap taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran proje, bilgiye daha çabuk ulaşılmasını sağlıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: