Vali Koçdemir: 'Kültür Başkenti' Iş Adamları Için Büyük Bir Fırsat

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, geçirdiği kazanın ardından sağlığına kavuşarak çalışmalarına başladı. 2013 Eskişehir Türk...

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, geçirdiği kazanın ardından sağlığına kavuşarak çalışmalarına başladı. 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti çalışmalarının Nevruz’da hız kazanacağını ifade eden Koçdemir, başkent olmanın iş adamları için de önemli olduğunu kaydetti. Koçdemir, “İş adamları Kültür Başkenti çalışmalarına yardım etmek isterse, aktaracağı matrahın yüzde 100'ü vergiden düşüyor.” dedi.

Türk Dünyası Kültür Başkentliği çerçevesinde yapılacak etkinliklerin Eskişehir’in mevsim şartlarından dolayı yaz aylarına doğru yoğunlaşacağını belirten Koçdemir, açılış programını Nevruz’da yapacaklarını kaydetti. “Bu süreçte önemli olan, Eskişehir’i olabildiğince dünyaya duyurmaktır. İnsanların Eskişehir’den haberdar olması gerekiyor.” diyen Koçdemir, 2013 bittiğinde Eskişehir’in en büyük kazancının kalıcı eserler olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Koçdemir, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın, başkent çalışmalarına destek vermek isteyen iş adamlarına da önemli imkanlar sağladığına dikkati çekti. Koçdemir, “İş adamları, kültür başkenti çalışmalarına yardım etmek isterse, aktaracağı matrahın yüzde 100'ü vergiden düşüyor. Bu, çok büyük bir imkân. İş âlemi için de güzel bir şey. Onları da dâhil edip hem usul bakımından, hem maddi bakımdan, hem de istihdam bakımından esnek davranmak istiyoruz.” diye konuştu.

"ZAMANLA İLGİLİ PROBLEMİMİZ YOK"

Sürecin gecikmesi ile ilgili endişelerinin yersiz olduğuna değinen Koçdemir, “Zamanlama ile ilgili korkumuz yok. Organizasyon kabiliyetimiz ve süreç yönetimimiz gayet iyi. Özellikle kalıcı eserleri kısa sürede bitecek şekilde düşünürseniz, kalıcı eser kalıcı olmuyor. Bizim kanunumuz diyor ki ajans, 2014 Haziran sonuna kadar hukuk âleminde var olacak. Ama 2014 Haziran sonunda bitmeyen işler, ilgili kuruluşlara devredilecek. Büyük kısmı büyükşehir belediyesi, ilçelerde olanlar ilçe belediyelerine devredilecek.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: