Vali Koçdemir: Sivrihisar, OSB ile şaha kalkacak

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Sivrihisar ilçesinin yolların kesiştiği bir kavşakta bulunması sebebiyle önemli bir...

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Sivrihisar ilçesinin yolların kesiştiği bir kavşakta bulunması sebebiyle önemli bir lojistik değere sahip olduğunu söyledi. Koçdemir, ilçenin bulunduğu yerin İç Anadolu, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerine hâkim konumda olmasıyla OSB'nin birçok üretici tarafından değerlendirileceğini kaydetti.
Vali Koçdemir, Sivrihisar ilçesi Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Olağan Müteşebbis Heyeti Toplantısı’na katıldı. Müdürlüğün 2011 yılı faaliyet raporlarını değerlendirerek yeni dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu toplantıda, 2002 yılında tüzel kişiliği tescil edilmiş olmasına rağmen fiili faaliyetlerin başlayamadığı OSB ile ilgili sorunlar değerlendirildi.
Vali Koçdemir, İl Özel İdaresi'nin yüzde 30, Sivrihisar Belediyesi'nin yüzde 40, Eskişehir Ticaret Odası'nın yüzde 30 oranlarında iştirakleriyle kurulan Sivrihisar Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün bir an önce faaliyetlere başlamasının başta ilçe olmak üzere Eskişehir için önemli olduğu vurgulandı.
İlçenin yolların kesiştiği bir kavşakta bulunması sebebiyle önemli bir lojistik değere sahip olduğunu belirten Vali Koçdemir, İç Anadolu, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerine hâkim konumda olmasıyla OSB’nin birçok üretici tarafından değerlendirileceğini vurguladı.
Çalışmaların bu düşünceler ışığında ilerlemesi gerektiğini belirten Koçdemir, ilçede dağınık halde bulunan üretim yerlerinin de OSB ile birlikte toplanacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz