Vali Kolat: Oyunlarımız Teknolojiye Yenildi

Gelişen teknolojinin eski sokak oyunlarını unutturduğunu ifade eden Kırıkkale Valisi Ali Kolat, insan yaşamının en...

Gelişen teknolojinin eski sokak oyunlarını unutturduğunu ifade eden Kırıkkale Valisi Ali Kolat, insan yaşamının en önemli ve en keyifli dönemin çocukluk dönemi olduğunu, eski sokak oyunlarının unutulmaması gerektiğini söyledi.

Kolat, eski oyunların unutulmaması için bu tür etkinliğe önem vereceklerini belirtti. 17 Ağustos Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen ‘Bir Zamanlar Bizde Çocuktuk’ isimli çocuk oyunlarına öğrenciler ilgi gösterdi. Proje kapsamında 44 ilkokul, 36 ortaokul olmak üzere 1000 sporcu katılırken, öğrenciler seksek, ip atlama, mendil kapmaca ve tombik oyunlarında yarıştı.

Reklam
Reklam

Yarışma ilk olarak mendil kapmaca oyunu ile başladı. Vali Kolat, mendili tuttuğu yarışmada takım kaptanları olarak İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü yarıştı. Mendil kapmaca oyunundan sonra ip atlama yarışmasının açılışını Kolat, yaptı. Öğrencilere taş çıkaracak şekilde ip atlayan Kolat, gösterdiği performans ile katılanlar tarafından alkışlandı. Tombik oyunları oynanırken, oyunun açılışını sırası ile Kolat, Müdür Okur, Belediye Başkan Yardımcısı Danacı ve Müdür Ünlü yaptı. Son olarak sek sek oyununda Kolat, ile iki öğrenci yarıştı.

Yarışmaların sonunda konuşma yapan Kolat, yapılan projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Geleceğin teminatı olan çocuklar için ellerinden gelen desteği ve değişik spor aktivitelerinin yapılmasında her türlü destekleri sağlayacaklarını dile getiren Kolat, "Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak amacı ile bu tür spor organizasyonlarına ihtiyaç var. Gençlerimizi televizyon karşısında hareketsiz kalmalarını önlemek için sağlıklı bir nesil yetiştirmek için gençlerimizi spora yönlendirmemiz gerekiyor. Bunun için birçok projeye imza atıldı. Bundan sonrada devam edecektir." dedi.

Reklam
Reklam

Düzenlenen programa İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ve çık sayıda öğrenci velileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: