Vali Küçük Gündemi Değerlendirdi

Karabük Valisi İzzettin Küçük, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Karabük Valisi İzzettin Küçük, gündemde olan KARMET, ...

Karabük Valisi İzzettin Küçük, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, gündemde olan KARMET, HES, Gençlik Merkezi yapımı ve Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. İlk olarak KARMET konusunda açıklamalarda bulunan Vali İzzettin Küçük, “Biliyorsunuz KARMET uzun süredir burada bir Ark ocağı kurmak istiyor, bununla ilgili olarak bizlerden uygun yerlerden talep de bulundular. Bunun üzerine biz Organize Sanayi Bölgesinin altındaki bir bölgede çalışma başlattık. Fakat burada Devlet Demir Yolları Lojistik Merkez kuracağını, bize ifade etti. Biz de çalışmayı genişlettik. Buradaki arazi toplam 220 dönüm kadar. 80-100 dönümlük bölümü KARMET’e, geri kalan 120-150 dönümün de Lojistik Merkez olabileceği analizini yaptık, Valilik olarak bu 80-100 dönümlük yerin Organize Sanayi Bölgesi içine alınarak Devlet Demir Yollarının çalışma sahası dışında tutulması hususunda 6 ay önce yazı yazdık, bu yazı elimizde. O yazı ile ilgili olarak bize henüz bir cevap gelmedi, bunun takibi gerekiyor tabii ki, ama bizim Valilik olarak bakış açımız şudur, Eğer işadamlarımızın bu hususta bir kararlığı varsa biz onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yazımız Ulaştırma Bakanlığında şu anda mevcuttur” dedi.

Reklam
Reklam

KARMET yetkililerin yeri geri iade etmek istediği şeklindeki söylentilere de cevap veren Vali İzzettin Küçük, “Bize KARMET yönetimi biz bu arsayı iade etmek istiyoruz, burada yapmayacağız şeklinde bir talepte bulunmadı. Bana bu işi takip ettiklerini söylediler, yatırım yapma düşüncesinde olduklarını söylediler. Geri verme yönünde bir talepleri olmadı” diye konuştu.

HES AÇIKLAMASI

Bolkuş köyünde yapımı devam eden HES’deki sıkıntılara da değinen Vali Küçük, “Karabük enerjinin herhangi bir eksikliği yok. Yüklenici firma ile birbirleri hakkında tazminat davaları, iddialar vardır bundan öte bizimle ilgili bir konuları yoktur” dedi. Karabük enerjinin orada bir HES çalışması yaptığını ve bir komisyon kurduklarını söyleyen Vali Küçük, şunları söyledi:

“Bu komisyonu da ilgili olarak DSİ’den, Devlet Demir Yollarından, Orman Genel Müdürlüğünden oluşturduk. Yaptıkları araştırma neticesinde istenilen belgelerinde, lisanslarında ÇED raporlarında hiçbir eksiklik yok, yani Karabük enerjinin herhangi bir eksikliği yok. Orada Karabük enerji müteahhit firma olarak başka bir firmayı tutmuş, sorun ikisi arasında, taahhüt edilen işlerin zamanında yapılıp yapılmaması, herhalde birbirleri hakkında tazminat davaları var şu anda. Sorun tamamen ikisinin arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanıyor. Karabük Enerji’nin devlet nezdinde şu anda ciddi bir sorunu yok. Sadece orada Devlet Demir Yolları demir yolu geçen yerin güvenlik alanına taşmaması için bir yazı yazdırdık. Orada bir çalışma olduğu takdirde durduracağımızı ve durdurduğumuz. Asla oraya taşamayacaklar, çünkü oradaki çalışma Devlet Demir Yollarının çalışmalarını, oradaki güzergahı bozabilir, endişemiz bu. Onun için bizim yazımız sadece bununla ilgilidir, yoksa gerekli olan lisans, ÇED belgelerle ilgili Karabük Enerjinin, ilgili firmanın herhangi bir eksikliği, hukuki bir boşluğu yoktur. Hepsi incelendi. Ama taşeron müteahhit firma ile bir sorunları var, onun içeriğini bilmem. Sorun orada kaynaklanmaktadır, birbirleri hakkında tazminat davaları, iddialar vardır bundan öte bizimle ilgili bir konuları yoktur.”

Reklam
Reklam

“GENÇLİK MERKEZİNİ ÖĞLEBELİNDE YAPMAYA KARARLIYIZ”

Öğlebeli Mahallesi’nde yapılacak olan Gençlik Merkezi ile ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali İzzettin Küçük, “Bu hafta tahsis yazısını bekliyorum. Gençlik Merkezini burada yapacağız, bunda kararlıyız. Yola çıktık, yolumuz buydu, yolumuzdan dönmedik. Sadece olay biraz Ankara’daki bürokratik işlemler açısından kaynaklanıyor. Burası çok uygun bir yer, Öğlebeli hiçbir kamusal yatırımın girmediği bir bölge. Şehrimizin aslında kuruluş merkezi olan bir yer. Bu tesisi buraya kazandıracağız. Güzel de olacağına inanıyorum” diye konuştu. Karabük gündemini oldukça meşgul eden Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili olarak da açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bilindiği gibi müteahhit firma idare aleyhinde mahkemeye başvurdu sorumluluklardan azad olmak için o mahkemeyi de kaybetti. Bizden sadece süre uzatımı istedi, biz de süre uzatımını vereceğiz. O firma ile yola devam edeceğiz. Firma şu anda çalışmaya devam etmektedir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: