Vali Küçük’ten Asdep Personeline Teşekkür

Vali İzzettin Küçük, pilot uygulama olarak Karabük’te başarıyla gerçekleştirilen ASDEP projesi kapsamında görev yapan personeli...

Vali İzzettin Küçük, pilot uygulama olarak Karabük’te başarıyla gerçekleştirilen ASDEP projesi kapsamında görev yapan personeli kabul ederek onlara başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Karabük’te başarıyla uygulandı. Proje kapsamında il genelinde 23 bin hane ASDEP personeli tarafından ziyaret edilmiş, 11 bin 133 hane görüşmeyi kabul ederek form doldurduğu bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin nezdinde pilot uygulama olarak Karabük ve Kırıkkale illerinde uygulanmakta olan Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP), Karabük Merkez ve 5 İlçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından Karabük Merkez Vakfı koordinatörlüğünde 08 Nisan 2012 tarihinde başladı. Projenin süresi 6 ay olarak programlanmış ancak daha sonra bir ay uzatılarak 08 Kasım 2012 tarihi itibariyle sonlandırılmıştır Proje çıktılarının değerlendirilmesi, proje süresince tespit edilen vakaların yönlendirilmesi, sorun analizleri ve çözüm üretilmesi süreci Aralık ayı sonuna kadar hem ilgili kurumlarca hem de Bakanlık ve Bakanlık adına Hacettepe Üniversitesi nezdinde devam edecektir.

Reklam
Reklam

Vali İzzettin Küçük, pilot uygulama olarak Karabük’te başarıyla gerçekleştirilen ASDEP projesi kapsamında görev yapan personeli kabul ederek onlara başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Valilik toplantı salonunda Vali İzzettin Küçük başkanlığında gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdal Üngören ve ASDEP projesinde görev alan personel katıldı.

Toplantıda bir açıklama yapan Erdal Üngören projenin son durumu ile ilgili olarak bilgiler vererek, “Proje saha uygulaması Merkez ve İlçe Vakıflarımıza geçici süreli olarak alınan lisans mezunu 43 Vakıf ve 10 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli ile yapılmıştır. Proje, hizmetlerin talep odaklı değil arz odaklı yani bizzat sahada dolaşarak kimin hangi hizmete ihtiyacı olduğunu tespit ve sonrasında o hizmetin götürülmesi şeklinde uygulanmaktadır. Personelimiz ikili gruplar halinde çalışmış ve hane ziyaretleri sırasında ekonomik durum, sosyal varoluş, eğitim, sağlık imkanları olmak üzere 9 form doldurmak suretiyle hane incelemeleri yapmışlardır. Elde edilen veriler ile tespit edilen sorunlar ilgilerine göre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından tasnif edilmiş ve haftalık olarak ilgileri nispetinde kurumlarımıza gönderilmiştir. Kurumlarımız, kendi sorumluluklarına göre tespit edilen vakalara çözüm bulmakta ve sonucunu Vakfımıza bildirmektedirler. Projede kullanılan formlar Hacettepe Üniversitesi tarafından hazırlanmıştır. Projenin başlangıç tarihi olan 29 Mayıs’tan bu güne kadar Merkezde 5 bin 297, Safranbolu’da 3 bin 124, Yenice’de bin 115, Ovacık’ta 425, Eflani’de 553, Eskipazar’da ise 619 hane olmak üzere toplam 11 bin 133 hane görüşmeleri kabul edip form doldurdu. Ancak toplamda ise 23 bin hane ziyaret edilmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Vali İzzettin Küçük ise öncelikle görev alan tüm personeli başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek “Proje ilimizde son aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Yedi aylık süre içinde ilimizin aşağı yukarı çok önemli bir kısmının fotoğrafını çektik. Hane hane gezerek, ailelerin mevcut durumlarını inceledik. Bunda çok büyük emek ve pay sahibisiniz. Çok kıymetli çalışmalar yaptınız. Bu veriler, bundan sonraki çalışmalarımıza ışık tutacaktır. Pilot il olarak Karabük’te sizler tarafından alan çalışması şeklinde yürütülen bu işe şimdilik nokta koyuyoruz. Pilot iki ilden biri olan Karabük’te projeyi başarılı bir şekilde sürdürdük. Sizler özveriyle sabahtan akşama kadar sabırla bu çalışmayı sürdürdünüz. Ben tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: