Vali Küçük’ten Stk’lara Ziyaret

Karabük Valisi İzzettin Küçük kentte faaliyette bulunan Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı, Emekliler Cemiyeti ile Ticaret...

Karabük Valisi İzzettin Küçük kentte faaliyette bulunan Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı, Emekliler Cemiyeti ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlıklarını ziyaret etti.

Vali İzzettin Küçük ilk olarak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğini ziyaret ederek, Birlik Başkanı Nurettin Tümen ve Berberler Odası Başkanı Hulusi Taşlıgil 'den çalışmalar ve esnafın sıkıntıları hakkında bilgiler aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen, "Karabük'teki esnafın sıkıntısı ne ise bizim de sıkıntımız o. Çok şükür sıkıntımız yok ama Karabük coğrafi yönden sıkışmış dar bir alanda olduğu için belirli bölgelere yayılmamış. Balık pazarı ile güven kavşağı arasına sıkışmış. Diğer caddelerde ve mahallelerde kalan esnafımızın biraz sıkıntısı var, onun dışında mevsimsel mesleğine göre bazı sıkıntıları var ama bunların hiçbiri kalıcı veya uzun vadede sıkıntı değil. Ziyaretinizden dolayı size çok teşekkür ederiz" dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Emekliler Cemiyeti Karabük Şubesini ziyaret eden Vali Küçük, burada Cemiyet Başkanı Celal Bulut' tan çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vali Küçük ziyarette yaptığı konuşmada, "Biz burada emeklilerimizin sorunlarını, taleplerini, dertlerini gidermek zorundayız. Çünkü bu kesim şehrin büyük bir bölümünü temsil etmektedir. Bu şehri onlarla birlikte yaşayıp, yaşatacağız"dedi

Son olarak Karabük Ticaret ve Sanayi Odasını(TSO) ziyaret eden Vali İzzettin Küçük, Ticaret ve Sanayi tarafından açılan sergi salonunu gezdi.

TSO Başkanı Pehlivan Baylan, TSO hakkında kısa bilgiler verdikten sonra yönetimleri boyunca dört önemli hedef koyduklarını bu hedeflerin tamamını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıkları ifade etti. Kredi Garanti Fonu, KOSGEB ve kendi hizmet binaları yapımı ile ilgili proje hakkında da bilgiler veren Baylan, önlerine yeni hedefler koyduklarını, bu hedefleri de en kısa sürede gerçekleştirmek istediklerini bu anlamda çok heyecanlı olduklarını belirtti.

Baylan, ayrıca Ticaret ve Sanayi Odalarının kent vizyonunu oluşturmada önemli işlevlerini olduğunu belirterek yeni dönemde Filyos limanı Demir ve Karayollarının geliştirilmesi TSO kaynaklı Umem ve Girişimcilik kurslarına devam edeceklerini de hatırlattı.

Reklam
Reklam

Vali İzzettin Küçük ise, TSO’nun kent gelişmesinde önemli işlevler yerine getirdiğini Karabük’ün kent olarak Sanayici kültürünü oluşturduğunu bu anlamda birçok ile örnek olabileceğini ifade etti.

Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binası ile ilgili olarak Ağustos ayının ilk haftasında ihale aşamasına gelineceğini de anlatan Vali Küçük, TSO’nun gerçekleştireceği bu proje ile kent vizyonunda önemli değişikliğe gidileceğinin altını çizdi.

Görüşmede haddehanelerin şehir dışına taşınması, Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduktan sonra TSO Yönetimi tarafından ziyaretin anısına Vali İzzettin Küçük’e Filyos Liman bölgesinin yağlı boya tablosu hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: