Vali Lekesiz: Çiftçimiz Dış Pazara Hitap Eden Ürünler Yetiştirmeli

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Tarım ve Kırsal Kalkınma Planı'yla üreticilerin eski üretim yöntemlerinden vazgeçtiğini söyledi....

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Tarım ve Kırsal Kalkınma Planı'yla üreticilerin eski üretim yöntemlerinden vazgeçtiğini söyledi. Vali Lekesiz, çiftçilerin dünya pazarına dönük üretim yapmaları halinde çok daha fazla kazanabileceklerini kaydetti.

Vali Celalettin Lekesiz, Dörtyol ilçesinde incelemelerde bulundu. AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Kaymakam Hasan Özyiğit, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun ile birlikte Kuzuculu beldesinde üreticileri ziyaret eden Vali Lekesiz, narenciyeye alternatif olarak üretilen kayısı ve şeftali bahçelerini gezdi. Bahçe sahibi Osman Kazan’dan meyvelerin yetişme süresi hakkında bilgiler alan Lekesiz, üreticilerin sadece bir ürünle kalmamasını, birden fazla çeşidi yetiştirerek ekonomiye katkı sağlamalarını istedi.
Çiftçilerin yetiştirmek istedikleri ürünleri detaylı incelemelerini isteyen Lekesiz, "Üreticilerimiz ürünlerin ne kadar pazarı olduğunu, hangi bölgelerde, ne tür iklimlerde yetiştiklerini öğrenmeli. Dörtyol ve Erzin çevresinde görüyoruz ki, narenciye ana geçim kaynağı. Üreticilerimiz yalnızca narenciye ile kalmamalı. İklime uygun farklı ürünlere yönelmeli." diye konuştu.

Reklam
Reklam

'DIŞ PAZARA DÖNÜK ÜRETİMDE, ÜRÜN DALINDA KALMAZ'

Yalnızca iç piyasaya üretim yapılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Vali Lekesiz, üreticilerden dünya pazarına satılacak ürün yetiştirmelerini istedi. Dış pazara göre üretilen ürünlerin dalında hasat edileceğini kaydeden Vali Lekesiz, "Çiftçimiz uluslararası pazara uygun bir ürün yetiştirse hem kendisi kazanır, hem bölge kalkınır, hem de bu satımı gören diğer üreticilere örnek olur." ifadelerini kullandı.

Teşvikler sayesinde arazisinde farklı ürünler yetiştirdiğini anlatan çiftçi Osman Kazan, "Teşvik ve kredilerle 50 dönümlük arazimde erik ve şeftali üretiyorum. Tek bir ürünle değil, birden fazla ürün yetiştirerek ekonomiye katkı sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

İl Stratejik Planı ile Hatay ve ilçelerinin destekleneceğini söyleyen Milletvekili Türkoğlu, "Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı’nı 15 aylık yorucu bir çalışmanın ardından ilimizin tarım haritası oluşturuldu. Bu haritada hangi ürünün nerede daha iyi yetiştirilip dünya pazarına sunulacağı gibi birçok husus detaylı bir şekilde düşünülmüş. Plan ile çiftçilerimizi bilinçlendirerek her türlü konuda destekleyeceğiz, artık her üretim bilinçli yapılıyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: