Vali Lekesiz: Erzin ekonomik alanda bölgenin ufkunu açacak

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Erzin’in ekonomik alanda bölgenin ufkunu açacağını söyledi. AK Partili milletvekilleri...

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Erzin’in ekonomik alanda bölgenin ufkunu açacağını söyledi.
AK Partili milletvekilleri ve kurum müdürleriyle Erzin Organize Sanayi Bölgesi yapımı ile ilgili toplantıya katılan Lekesiz, bölgenin turizm alanında da ipi göğüsleyeceğine vurgu yaptı. Erzin’de uzun bir süredir tartışılan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapımı hayal olmaktan çıkıyor. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Erzin Kaymakamı İskender Yönden, OSB için kolları sıvadı. Konu hakkında Erzin Hükümet Konağı’nda kurum müdürlerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Kaymakamlık toplantı salonunda basına kapalı geçen görüşmelerde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sınırları sinevizyon aracılığıyla kurum amirlerine gösterildi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında 2 saat süren toplantıya AK Partili Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Cengiz, Defterdar Vekili Yıldız Er, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Dündar Gökçe’nin yanı sıra çok sayıda daire müdürü katıldı.
Erzin ve Hatay ekonomisinde rahatlamaya yol açacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nin bölgeye hayat vereceğine dikkat çeken Vali Lekesiz, işadamlarının yatırım yapacak arazi aradıklarına değindi. İşadamlarının milyar dolarlık yatırım yaptığını söyleyen Lekesiz, "Sanayicinin taleplerine cevap verebilmek için organize sanayi bölgeleriyle ilgili çalışmamız var. Bunlardan bir tanesi Erzin Organize Sanayi Bölgesi. Aşağı yukarı 700 bin hektar yatırımcının arazi talebi var. Buna karşın üretebildiğimiz bin 500 dönümlük yani 150 hektarlık organize sanayi bölgesi. Bunun kamulaştırılmasıyla ilgili sorunlar vardı. Bir an evvel yatırımcının yatırımlarını gerçekleştirebilmesi için tahsis edilebilir aşamaya getirmek istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

"TEHDİTLE FIRSAT İKİZ KARDEŞ GİBİ"
Yaz aylarında Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis ve çevre illerden yüzler vatandaşın şifa bulma umuduyla geldiği sıcak suların bulunduğu içmeler tesisini inceleyen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, bir firmanın 100 milyon dolarlık 5 yıldızlı otel yapacağı alanda yetkililerden bilgi aldı. Erzin’in turizmde de canlanacağına vurgu yapan Lekesiz, "Tehditle fırsat gerçekten beraber. Kriz dediğimiz şey; kadim Çince de iki harften oluşuyor. Biri tehdit biri fırsat. Bir yerde tehdit varsa fırsat da vardır. Bunlar ikiz kardeş gibidirler. Üzerinde bulunduğumuz coğrafya 1.derece deprem kuşağı. 1.derece olması bir yandan ciddi bir tehdit oluşturuyor. Diğer taraftan fay hatlarından kaynaklanan sıcak su termal su gibi avantajları da beraberinde getiriyor." dedi. Kaynağı Erzin’in yüksek kesimlerinden doğan ve şifalı su olarak bilinen acı sudan da içen Vali Lekesiz, ‘‘Bu su ölümden gayrı her derde deva. Yer altı suları nedeniyle Erzin’e sadece 1 tane değil oteller zinciri kurulacak. Yatırımcılar Erzin’e yatırım için kolları sıvadı." şeklinde konuştu.
Erzin’e 5 yıldızlı otelin kurulmasının bölge yatırımcılarını teşvik edeceğini söyleyen AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, "Bu bölge sadece sanayide değil turizmde de önde olacak. Bölgedeki gelişmeleri yakından inceliyoruz. Dörtyol-Hassa yolunun devreye girmesiyle birlikte bölgede hem güvenlik şeridi oluşacak hem bu tür yatırımların çoğalmasına yol açacak. Erzin bölgemizde cazibe merkezi olacak." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz