Vali Lekesiz: Operasyonlar Kapsamında Derin Bir Inceleme Yapılıyor

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay’da geçici olarak konaklayan Suriyelilere yönelik kaçırma eylemi ve bombalı...

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay’da geçici olarak konaklayan Suriyelilere yönelik kaçırma eylemi ve bombalı saldırı girişiminde bulunmak üzere olan gruba yönelik operasyonun devam ettiğini söyledi. Lekesiz, şu ana kadar 8 kişinin gözaltına alındığını ve konunun bütün yönleri ile araştırılıp incelenmeye devam edildiğini aktardı.

Mehmet Celalettin Lekesiz, gazetecilerin operasyon hakkındaki sorularını cevapladı. 'Gerçekleşen operasyonlarda mühimmat yakalandı mı?' sorusunu Vali Lekesiz, "Şu aşamada konu ile ilgili muhtelif bilgi ve belge olduğunu söyleyebilirim şu aşamada." sözleri ile yanıtladı.

Reklam
Reklam

Lekesiz, şunları söyledi: "İlimizde insani gerekçelerle geçici olarak misafir ettiğimiz Suriyelilere yönelik olarak onların özellikle kaldığı mahallerde ve yerlerde patlatma ve adam kaçırma eylemine yönelik bir grup istihbarat birimlerimiz tarafından yakından takip ediliyor idi. Bunun artık operasyon yapma olgunluğuna eriştiği düşünce ve kanaati ile dün bir operasyon yapıldı ve 6 kişi gözaltına alınmış idi. Gazetecilerle bunu paylaşmaya müteakip 1 saat sonra istihbarat ve güvenlik birimlerimizin koordineli çalışmaları sonucunda konuyla ilgili olarak 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar bu konu ile ilgili olarak 8 kişiye çıktı. Çalışmalar devam ediyor. Konu bütün yönleri ile tahkik ediliyor, inceleniyor, derinleştiriliyor. Şu aşamada konu ile ilgili muhtelif bilgi ve belge olduğunu söyleyebilirim şu aşamada.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: