Vali Lekesiz, Paskalya Bayramı'nı kutladı

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, kentte yaşayan Hristiyanların Paskalya Bayramını kutladı.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, kentte yaşayan Hristiyanların Paskalya Bayramını kutladı.

Vali Lekesiz, yayımladığı mesajında, milletin ayrılmaz bir parçası olan farklı din ve inançlara mensup vatandaşların birlikte yaşadığı hoşgörünün simgesi Hatay'da birlik ve beraberlik içinde yaşama iradesinin tüm dünyaya güzel bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Cami, kilise ve havranın yan yana olduğu, mensuplarının da iyi günde, tasada ve kıvançta beraber yaşadığı kentte dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç ayırımı gözetmeksizin tüm vatandaşların birbirlerini hoşgörü ile sahiplendiğini bildiren Lekesiz, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Şiddetin ve nefretin yaygın olduğu günümüz dünyasında ilimizdeki sevgi ve hoşgörü ikliminin daha da beslenmesine ve güçlenmesine hepimizin katkıda bulunması sevindiricidir. Mevlana'nın tabiri ile sevmekle kalpler eskimez. Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes bu ülkenin vatandaşıdır. Kültürler ve medeniyetler beşiği Anadolu'nun birleştirici ruhundan beslenen bu anlayış, halkımızın tüm renklerini kuşatmaktadır. Toplumsal dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel örneklerinden biri olan bayramlar, ortak değerler etrafında kenetlenmeyi sağlayan, kırgınlıkları unutturan, küskünleri barıştıran özel günlerdir. Bayramların, geçmişten gelen tarihsel ve kültürel zenginliği, bu coğrafyada yaşayan vatandaşlarımıza, tarihe ve kültürel zenginliğe tanıklık etme ayrıcalığını sağlamıştır. Bu vesile ile Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, huzurun, barışın, hoşgörünün egemen olduğu nice bayramlar temenni ederim."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: