Vali Lekesiz'in doğa sevgisi yaşlı ağacı kesilmekten kurtardı

5 bin yıllık tarihi antik kent İsos’ta kazı çalışmalarını inceleyen Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in...

5 bin yıllık tarihi antik kent İsos’ta kazı çalışmalarını inceleyen Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in doğa sevgisi kazı alanında bulunan yaşlı ağacı kesilmekten kurtardı.
Erzin İstasyon Mevkiinde yer alan ve M.Ö 545 yılında önemli bir yerleşim merkezi olan İsos Antik Kentinde kazı çalışmaları sürüyor.
Vali Mehmet Celalettin Lekesiz de kazı çalışmalarını incelemek üzere beraberindeki heyetle kazı alanına geldi. Gördüğü mozaikler karşısında şaşkına dönen Vali, kazı alanının genişletileceğini söyledi.
Kazı alanını dolaşan Vali Celalettin Lekesiz, 40 yaşında olduğu tahmin edilen yaşlı ağacın kesileceğini duyduğunda hemen devreye girdi. Doğasever Vali, ağacın koruma alınması ve kesilmemesi için görevlilere talimat verdi.
Erzin sınırlarında yer alan İsos antik kentinin Hatay’ın turizmde cazibe merkezi olacağını söyleyen Vali Lekesiz, bölgeye turistlerin ulaşması için yakın zamanda turlar düzenleneceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz