Vali Mahmut Demirtaş Çelikhan’da

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Çelikhan ilçesine giderek bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu.Vali Mahmut Demirtaş,...

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Çelikhan ilçesine giderek bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu.

Vali Mahmut Demirtaş, ilk olarak Çelikhan Kaymakamlığı'na giderek, Kaymakam Ömer Dağdeviren'den ilçe sorunları ve çözüm önerileri ile tarihi, kültürü, coğrafyası, sosyo-ekonomik yapısı ile kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı.

AB projelerinde Çelikhan ilçesine sağlanan imkanlarla okul öncesi eğitimin gittikçe arttığını kaydeden Kaymakam Dağdeviren, bu proje ile Çelikhan’da yüzde 57 olan okul öncesi eğitim oranının yüzde 90'lara yükseldiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Beraberindeki heyet ile daha sonra Çelikhan esnafını ziyaret eden ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören Vali Demirtaş, "Vatandaşlarımızın ve esnafımızın sorun ve sıkıntılarını yerinde görmek amacıyla bu tür ziyaretlerimiz devam edecektir. Bu ziyaretlerle esnafımız sorun ve sıkıntılarını bizlere daha rahat iletme imkanı bulmaktadır. Hep birlikte el ele vererek, birlik ve beraberlik içinde, devletimizin bize sağladığı imkanlarla vatandaşlarımızın ve esnafımızın sıkıntılarını imkanlarımız ölçüsünde çözeceğiz" dedi.

Daha sonra Çelikhan ilçe merkezine 3 kilometre uzaktaki Çat Barajı'na giderek Yüzen Adalar'da incelemelerde bulunan Vali Demirtaş, Çat Barajı Rekreasyon Alanı Projesi'nin İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütüldüğünü ve bu projenin uygulama aşamasına geldiğini belirtti.

Vali Mahmut Demirtaş, Çelikhan gezisinin son bölümünde ise, yapımı devam eden Çelikhan-Malatya yolunda incelemelerde bulunarak, bu yolun tamamlanmasıyla birlikte Çelikhan-Malatya arası 98 kilometrelik kısmın, 42 kilometreye düşeceğini aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: