Vali Mehmet Ufuk Erden'in İlköğretim Haftası Mesajı

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, İlköğretim Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada “Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği...

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, İlköğretim Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada “Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmemiz için geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek zorundayız” dedi.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, İlköğretim Haftası ve 2012-2013 eğitim öğretim sezonunun açılışı nedeniyle düzenlenen törende eğitme verdikleri önemi anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmasında geleceğin teminatı gençlerin eğitilmesinde öğretmenlere önemli görevler düştüğünü belirten Vali Mehmet Ufuk Erden, “Devletine ve milletine hizmet edecek bir neslin yetişmesinde hepimize önemli görevler düşüyor” dedi.

Reklam
Reklam

Cumhuriyetin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için geleceğin teminatı gençlerin iyi eğitilmesi gerektiğini belirten Vali Erden, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecek. Öğretmenler yavrularımızın örnek alacağı kişilerdir. O nedenle siz öğretmenlerin düşünceleri ve aydınlık bakış açısı tertemiz yüreklerin, pırıl pırıl beyinlerin kılavuzu olacak. Size emanet edilen ve uzun yıllar sürecek eğitim-öğretim maratonunda bu değerleri en iyi şekilde işlemek sizin elinizde. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

Konuşmasında devletin çocukları en iyi şekilde eğitmek için büyük çaba sarf ettiğini ve eğitime ayrılan bütçenin her yıl arttırıldığını da belirten Vali Erden, velilere de önemli mesajlar vererek, “Devletimiz, sevgili yavrularımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi için eğitime her geçen yıl daha fazla kaynak ayırmaktadır. Ailelerin kaliteli bir eğitim öğretim sürecinde çocuklarına vereceği en büyük destek, ilgi ve sevgidir. Çocuklarımız, biliyoruz ki sizlerin en değerli varlıkları. Aileden gelen terbiye ile eğitim öğretim sürecinde alınan bilgiler başarılı ve erdemli bireyler yetişmesinde en önemli faktörlerdir. Siz değerli velilerin çocuklarıyla, öğretmenleriyle kuracağı diyalog; başarılı, kendine güvenen, devletine ve milletine hizmet edecek bir neslin yetişmesinde önemli rol oynayacaktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Erden son olarak uzun bir tatilin ardından okul heyecanı yaşayan öğrencilere hitaben de şunları söyledi; “Okullarımız, çok sevdiğiniz aile ortamından sonra sizlerin ikinci bir yuvası olacak, burada hayata hazırlanacaksınız, okuma yazma öğrenecek, yeteneklerinizi geliştireceksiniz. Çalışkan ve başarılı bireyler olmak sizin elinizde. Okul sıralarında geçecek vakitlerinizi en iyi şekilde değerlendirmek, sizlere verilen görevleri yerine getirmek başarılı öğrenciler olmanızı sağlayacak. Sevgili çocuklar, merak ve heyecanınızı hiç yitirmeyin, sorun, sorgulayın, araştırın, çok okuyun, öğretmenlerinizin aydınlığı başarıya giden yolda sizlere ışık tutacaktır”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: