Vali Musa Çolak: Siirt, kırsal kalkınma projeri ile gelişiyor

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Siirt Kırsal Kalkınma Derneği tarafından, yürütülen 'Tarımsal Sanayide Ara Elaman...

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Siirt Kırsal Kalkınma Derneği tarafından, yürütülen 'Tarımsal Sanayide Ara Elaman İhtiyacının Karşılanmsı Projesi' ile, 75 kursiyer, İzmir ve Gaziantep'de dört ayrı etapta eğitim verilerek, sertifika almaya hak kazandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Siirt İli Kalkınma derneği başkanı Ergün Demirhanın, Derneğin faaliyetleri ve proje hakkında bilgiler verildi,demirhan konuşmasını şöyle devam etti: "SODES kapsamında yürüttüğümüz bu proje ile, 75 kursiyerimiz, İzmir ve Gaziantep illerinde dört ayrı etapta eğitim verilerek, ilimizde gelişen tarıma dayalı sanayide ara eleman ihtiyacını gidermek üzere istihdam edilmeleri amaçlanmıştır. Kursiyerlerimiz, Ege Üniversitesindeki labaratuvarlarda teorik ve pratik bilgiler, üniversite hocaları tarafından verilmiş ayrıca izmir ve Gaziantepteki tarihi, kütürel yerler gezilerek, doğu- batı arasında gönül köprüsü kurulmuştur." dedi.
Derneğin faaliyetleri ve Proje ile ilgili slayt sunum yapılmasından sonra, Vali Musa Çolak yaptığı açıklamada, 'Tarımsal Sanayide Ara Eleman İhtiyacının Karşılanması Projesi' ile bu alanda eğitim gören gençlerin bilgi ve becerileri artarak, her biri nitekikli bir elaman olma vasfını kazandı. İlimizde son yıllarda yapılan yatırımlar ve Tarım Bakanlığınca desteklenen Kırsal Kalınma programları ile ile Süt ürünleri , Bal işleme, fıstık işleme, bakliyat işleme paketleme, sertifikalı tohum işleme ve paketleme alanlarında, faaliyete geçen 20 tesisimiz bulunmaktadır. Yapılan yatırımlar ve gelen talepler bu tür tarımsal işletme sayılarının hızla artacağını göstermektedir. Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı çerçevesinde bu tesislerimize 4 milyon 294 bin Tl’lik hibe desteği sağlanmıştır. 2011 yılı için 23 tesis için proje başvurusu yapılmış, bu projeler değerlendirilme aşamasındalar, Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı çerçevesinde 998 adet tarımsal alet ekipman için, 4 milyon Tl’lik hibe desteği de Çiftçilerimize verilmiştir. Tarımsal alanda yapılan yatırımlar ve gözlenen gelişme umut vericidir. Bu tür tesislerimizin artması yeni istihdam alanları oluşturmuştur. Son zamanlarda sayısı artan tarımsal işletmelerde çalışacak bilgili ve nitelikli elemanlara da ihtiyaç oluşmaya başlamıştır. Bu alandaki gelişmeleri gören ve üyelerinin tamamı Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim olan Siirt İli Kırsal Kalkınma Derneği'nin hazırladığı proje ile gençlere ve işletmelere katkı sağlamayı amaçlamaktadır." şeklinde konuştu.
Daha sonraProje kapsamında eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere, sertifikaları, Vali Musa Çolak tarafın verildi. Dernek tarafından, Kültür Merkezi çok amaçlı salonda verilen kokteyl ile program son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz