Vali Mustafa Büyük, İl Genel Meclisi Toplantısı'na Katıldı

Sakarya İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Nisan ayı 2. birleşiminde Vali Mustafa Büyük'ü misafir...

Sakarya İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Nisan ayı 2. birleşiminde Vali Mustafa Büyük'ü misafir etti.

İl Genel Meclisi Üyelerinin çok önemli bir görev yaptıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Vali Büyük, "İl Genel Meclisi görev sahası içerisinde ki çalışmaları çok titiz yürütmek gerekir. İlimizin geleceği açısından önemli kararların verildiği bu kurumda, ilimizi gelecekte sıkıntıya sokacak yatırımları çok dikkatli izlemek gerekir" dedi.

Sakarya'de korunması gereken alanların olduğunu söyleyen Büyük, "İlimizde sanayileşme baskısı var, bu istihdam açısından güzel bir gidişat olabilir fakat riskleri de var. Bu yüzden hayati bir kurum özelliğini taşıyor. Dikkatsizce verdiğiniz bir karar gelecekte İlimizi mağdur edebilir. Vereceğiniz kararlarla İlimizin geleceğini belirleyeceksiniz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

2005 yılından sonra İl Genel Meclisi'nin daha faydalı bir mecraya girdiğini dile getiren Büyük şöyle devam etti: "İlimizin merkezine olduğu gibi köylerimize de aynı hizmeti verme imkanı gelişti. Geçen yıl gerçekleşme oranlarımıza baktığımızda, başarılı bir yılı geride bıraktığımızı görüyoruz. Köy yolları, içme suları gibi önemli projeler hayata geçirildi.Hizmetlerin yapıldığını gördükleri için, hizmet talebi de artar. İnsanlar beklediği yerden talep ederler. Burada hizmetlerin gerçekleştiklerini gördükleri için talepleri de artıyor. Kocaali ilçesinde başlayan çöp toplama projesi'nin olumlu olduklarını gördükleri için tüm ilçelerimizden talep aldık. Sıcak asfalt ile ilgili çok talepler vardı. Ağır bir Kış'tan sonra heyelanlar oluştu, yollarımız bozuldu. Bu sebepler, yama programına ağırlık vermemizi ortaya koydu. Köye yönelik hizmetlerde ve ilave kaynaklara da ihtiyacımızın olduğu ortaya çıktı. Bu konular ile ilgili çalışmaları başlatıyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: