Vali Mustafa Büyük’ten Trafik Kurallarına Uyun Çağrısı

Sakarya Valisi Mustafa Büyük trafik kazalarının çoğunun insan kaynaklı olduğunu belirterek vatandaşların trafik kurallarına uyma...

Sakarya Valisi Mustafa Büyük trafik kazalarının çoğunun insan kaynaklı olduğunu belirterek vatandaşların trafik kurallarına uyma noktasında daha hassas olmalarını istedi. Vali büyük 1-7 Mayıs Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında Sakarya’nın trafik kurallarına uyan bir il olma yolunda yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.

Vali Büyük yaptığı açıklamasında, hafta çerçevesinde yapılacak etkinliklerde vatandaşların trafik kazalarına karşı, trafik kurallarına uyulması konusunda bilgilendirilmesi amaçlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Her geçen gün motorlu araçların sayısındaki artışın, gerek yerleşim birimlerinde ve gerekse yollarda çeşitli sorunların yaşanmasına neden olduğunu kaydeden Vali Büyük, trafik kazalarının, sürücülerin ve yayaların trafik kurallarını ihlal etmeleri sonucu meydana gelmekte olduğu göz önüne alındığında, bu kazaların en az seviyeye çekilmesi için hem yayaların, hem de sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymaları gerektiğinin altını çizdi. “İnsan hayatı için önemli kurallardan birisi emniyet kemeri, diğeri de hızdır” diyen Vali Büyük, “Sürücüler Emniyet kemeri takar ve hız kurallarına riayet ederlerse, meydana gelen kazalarda ölüm ve yaralanma olayları ciddi manada azalacaktır. Trafik kazalarının polisiye yöntemlerle önlenmesi mümkün değildir. Trafik güvenliği bütün toplumu ilgilendiren en önemli konulardan biridir. Herkes trafik kurallarına uyma alışkanlığını kendi güvenliği için istemeli ve buna inanmalıdır. Trafik kurallarına uymak her insanın hem kendisine, hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur. Günümüz dünyasında trafik kurallarına riayet etmek gelişmişlik ölçüsü olarak da kabul edilmektedir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sakarya’da karayolları trafik güvenliği ile ilgili olarak başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ilçe belediyeleri ve Karayolları alt yapı çalışmaları ile İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının trafik kazalarının önlenmesi için yoğun gayret gösterdiğini kaydeden Vali Büyük, “İl Sağlık Müdürlüğü (112 Acil Sağlık Hizmetleri) kazalara anında müdahale etme görevi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise, eğitim çalışmaları ile trafik kazalarını ve bundan doğan olumsuz sonuçları en az seviyeye indirilmesi için Sakarya’mızın trafik kurallarına uyan bir il olması yönünde büyük çaba sarf etmektedirler. Bu çabalarından dolayı yöneticisinden personeline kadar herkese teşekkür ediyorum. ‘Emniyet Kemeri Hayata Bağlar’ sloganıyla, bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, saygı ve hoşgörü çerçevesinde belirlenmiş kurallara azami ölçüde riayet etmeye davet ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: