Vali Mustafa Hakan Güvençer: "Engelli Insanların Yaşadıkları Sorunlar Sadecekendilerinin Değil Tüm Insanların Ortak Sonucudur"

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, engelli vatandaşların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil tüm insanlığın ortak sonucu olduğunu bildirdi.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, engelli vatandaşların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil tüm insanlığın ortak sonucu olduğunu bildirdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, engelli vatandaşların normal bir hayat sürdürmelerinin toplumsal duyarlılığın oluşmasıyla mümkün olacağını belirten Vali Güvençer, mesajında şunlara yer verdi:

"Engelli vatandaşlara acıma duygusu ile yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesine önem verilmelidir. Bizim anayasamız ve yasalarımız da engellilere ilişkin olarak evrensel değerlere paralel düzenlemeleri öngörmüş ve devleti engellilerin sorununa yönelik yükümlü kılmıştır. Herkes potansiyel bir engelli adayıdır. Engellilere yönelik olarak geliştirilen politikalarda; engellileri ve ailelerini bilinçlendirmeye yönelik bilgi paylaşımı için gerekli olanakların ilgili kurumlarca sağlanması, etkin bir tıbbi bakım şartının devlet tarafından güvence altına alınması, engellilerin kendi kendine yeterlik ve işlevsellik konusunda olabilecek en iyi düzeye çıkarılması ve bu düzeyin korunması için rehabilitasyon programlarının kurgulanması ve özellikle araç gereçlerinin de bu kapsamda ele alınacağı yardım servislerinin geliştirilmesi öncelikli konulardır. Hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil tüm insanların ortak sonucudur."

Reklam
Reklam

Muhabir: Naim Boşkut/Özgür Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz