Vali Mutlu: “çok Ender De Olsa Bu Olayı Kabul Etmemiz Mümkün Değil”

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 5 polis memurunun Fatih’te tartıştıkları bir kişiyi darp etmesiyle ilgili,...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 5 polis memurunun Fatih’te tartıştıkları bir kişiyi darp etmesiyle ilgili, “Yaşanan olay çok ender de olsa bir kez de olsa bu olayı kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Haliç Kongre Merkezi’nde “Dünya Tüketici Ürünleri Forumu”na katılan Vali Mutlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Mutlu, “Bir vatandaşımızı kontrol etmek için uyguladıkları gücün sonucunda hepimizi üzen bir takım görüntüler yansıdı. Emniyet teşkilatımız İstanbul’da 40 bin personeli ile canı ile kanıyla İstanbul’a hizmet etmek ve bu hizmetini yaparken de hukuk içerisinde güvenlik hizmetlerini verebilmek için gayret sarf ediyor. Öncelikle emniyet teşkilatımızın bu noktadaki duruşunu paylaşmak ve bu gayretlerinden dolayı da onlara teşekkür etmek istiyorum ama maalesef bu olayda olduğu gibi haddi aşan aşırı şiddete vatandaşımızı maruz bırakan ve elindeki yetkiyi güç kullanma yetkisini aşırı bir şekilde kullanan memurlarla ilgili de hiçbir zaman tavizsiz bir duruşumuz var. Derhal bununla ilgili disiplin soruşturmasını başlattık ve ilk belirlediğimiz olaya karışan olayda ilgi vatandaşımızı darp eden personellerle ilgili 5 açığa alma işlemini yaptık” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Böyle bir olayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Vali Mutlu, “Bunun ötesinde şu anda söyleyecek bir şeyim yok ama üzücü bir olay. Çok ender de olsa bir kez de olsa kabul etmemiz mümkün değil. Bu konuda idare olarak emniyet olarak duruşumuz kesin. Haklarında hızlı bir şekilde disiplin soruşturması başlattık bununla ilgili hangi ceza gerekiyorsa yasalar içerisinde tatbik edeceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: