Vali Mutlu Dalından Kayısı Yedi

Bağcılar Belediyesi tarafından kurulan 84 ağaçlık Kayısı Bahçesi sezonu açtı. Açılışı gerçekleştiren İstanbul Valisi Hüseyin...

Bağcılar Belediyesi tarafından kurulan 84 ağaçlık Kayısı Bahçesi sezonu açtı. Açılışı gerçekleştiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, dalından kopardığı kayısıları basın mensuplarına ikram etti. Vali Mutlu, bahçeyi çok beğendiğini belirterek, “Ülkemizi fevkalade mutsuz eden bir parktan, bugün güzel bir parka geldik” dedi.

Bağcılar Belediyesi’nin “Nostalji Bahçeleri Projesi” kapsamında Güneşli Mahallesi’nde oluşturduğu 84 ağaçlık Kayısı Bahçesi’nin sezon açılışı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Kayısıları toplama etkinliğine Vali Mutlu’nun yanı sıra AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Dallarında binlerce kayısının olgunlaştığı ağaçların altına oturan vatandaşlar bir yandan serinlerken, bir yandan da kayısılarını yedi. Kayısı bahçesini çok beğendiklerini dile getiren vatandaşlar, Bağcılar Belediyesi’ne teşekkür etti.

VALİ MUTLU: “ÜLKEMİZİ FEVKALADE ÜZEN BİR PARKTAN, GÜZEL BİR PARKA GELDİK”

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı’nı da ele alarak çevre hassasiyeti ile ilgili yaptığı konuşmada, “Bugünlerde hepimizin belleğinde parkların çok özel bir yeri oldu. Sadece İstanbul’umuz değil, ülkemizi fevkalade mutsuz eden bir parktan, bugün güzel bir parka geldik. Bugünkü parkımız çevresel duyarlılık açısından gönlümüzü hoş ediyor. Burada çevre adına yapılan ilerden dolayı da keyif alıyoruz. Bütün parklarımız güzel. Her park insanlarımız için onlara huzur vermesi, neşe vermesi için hazırlanıyor. Şehrimiz bu manada park sayısı açısından oldukça ziyadeleşiyor ve parklarımızın sayısı artıyor” dedi.

İstanbul’un genelinin bir çiçek bahçesi olduğunu belirten Vali Mutlu, meyve bahçelerinin İstanbul’da yaygınlaşmasını istediğini söyledi. Vali Mutlu kayısı bahçesi için “Harika bir tablo” diyerek, Başkan Çağırıcı’yı tebrik etti.

Reklam
Reklam

LOKMAN ÇAĞIRICI: “BURASI ÖRNEK BİR SOSYAL DÖNÜŞÜM PROJESİ”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kayısı Bahçesi gibi çok sayıda nostaljik bahçeyi Bağcılar halkı için yaptıklarını belirterek, “Bağcılar önceki gün farklıydı, dün farklıydı, bugün daha bir farklı. Emin adımlarla ailelerimizle yürüyoruz. Büyükşehir belediyemiz kavşaklara lale ve gül ektiğinde birçoğu eleştirmişlerdi. Ama İstanbul için sosyal dönüşüm projelerinden en güzel birisi olduğunu gördüğümüzde duygulanmıştık. Burası örnek bir sosyal dönüşüm projesi. Bağcılar’ın ismi bağdan geliyor diye üzüm bağıyla başladık. Kiraz, kayısı ve kestane bahçemiz en sonda fındık bahçemizi tamamladık. Bundan sonraki süreçte de Amasya, Tokat ve Kazakistan Almatı’daki elma bahçesi, Adıyaman’ımızın nar bahçesiyle, Siirt’imizin fıstık bahçesiyle nostalji bahçelerimize devam ediyoruz. Buralardaki en büyük özellik çim üzerinde piknik yapılmasıydı. Amaç nostaljiyi yaşatmaktı, meyve yemekten ziyade meyve bahçesinde oturmaktı” dedi.

Bağcılarlı’ların gönül insanları olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Bu ülkede farklılıkları tehlike olarak görenler, farklılıkların bir zenginlik olduğunu da Bağcılar’da görmeye başladılar. Bu meyve bahçelerini çocuklarımız, aileleri korudular. Bu meyve bahçelerinde hiçbir gün kapı kapanmadı. Piknik yaptılar, birlikte koruduk, birlikte yiyeceğiz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Çağırıcı, Bağcılar’ın eğitim, kültür ve sosyal yaşamda hızla büyüdüğünü belirterek, hizmet edenlere teşekkür etti.

AZİZ BABUŞÇU: “KAZLIÇEŞME’DE BİNLERCE İNSAN ÇEVREYE HASSASİYET GÖSTERDİ”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, yaptığı konuşmada kayısı bahçesini çok beğendiğini belirterek, Başkan Lokman Çağırıcı’yı hizmetlerinden dolayı tebrik etti.

Gerçekleştirilen projenin çevreci bir hassasiyetin ürünü olduğunu belirten Aziz Babuşçu, “Aynı zamanda çevreci bir hassasiyet. Burada yetiştirilen ağaçlarda elden edilecek hasılat değil, böyle bir duyarlılığı kalıcı kültür haline getiriyoruz. Günlerce bahçe açık ama insanlar ağaçlardaki meyvelere hiç dokunmuyorlar. Buradan şu geldi aklıma. Bizim medeniyetimiz, sahibi olmaktan gurur duyduğumuz medeniyet havzamızın terbiyesidir. Kazlıçeşme’ye Pazar günü milyonlarca insan coşkuyla gelirken, arkadaşlarımız bir tespit yaptı. Sahil şeridinden binlerce insan konvoy halinde yürüyerek, Kazlıçeşme’ye geliyordu. Bir tarafta yakıp yıkan bir anlayış, diğer tarafta binlerce insan Kazlıçeşme’de çimlere basmadan yürüdü. Bu enteresan bir hassasiyettir. Bizim çevreci anlayışımız, hayatla pratize edilen projelerle devam ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Vali Mutlu, Başkan Lokman Çağırıcı ve Aziz Babuşçu dalından kayısı kopararak, tadına baktı. Vali Mutlu, topladığı kayısıları basın mensuplarına ikram etmeyi de ihmal etmedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz