Vali Mutlu: İstinye Ve Avcılar’da Polisimize Saldıran Şahıs Yakalandı

İstinye polis merkezine saldırıda bulunan ve Avcılar’da bir polis memurunun yaralanmasına sebep olan Servet G....

İstinye polis merkezine saldırıda bulunan ve Avcılar’da bir polis memurunun yaralanmasına sebep olan Servet G. isimli saldırgan, Sarıyer’de sağ olarak ele geçirildi. Bu sırada yaşanan çatışmada Fatih Çelik isimli polis memuru yaralandı.

Olay akşam saatlerinde Sarıyer Adnan Kahveci Caddesi üzerinde meydana geldi. Daha önceki kimlik görüntülerinden saldırganı teşhis eden polis memuru, şahsın üzerini aramak istedi. Aranmasına tepki gösteren şahıs, daha sonra yanındaki silahla polis memuru Fatih Çeli’ğe ateş ederek yaraladı. Cadde üzerinde bir taksiye binerek uzaklaşmak isteyen saldırgan kısa sürede yakalandı. Saldırgan, göz altına alınarak İstinye polis merkezine götürüldü. Yaralı polis memuru ise ambulansla Maslak Acıbadem Hastanesine kaldırıldı. Polis memurunun durumunun iyi olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Saldırganın yakalandıktan sonra götürüldüğü Sarıyer Asayiş Büro Amirliğine gelen ve olayla ilgili bilgi alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Çapkın, “Daha önce İstinye’deki karakolumuza saldırıda bulunan, bilahare de Avcılar’da bir polis memurumun yaralanmasına neden olan, örgüt mensubu yoğun takip sonucunda Sarıyer’de polis memurlarımız tarafından canlı olarak ele geçirildi. Bununla ilgili detaylı çalışmaları emniyetimiz sürdürüyor. Olayda bir polis memurumuz yaralandı. Şu anda tedavisi devam ediyor. Herhangi ciddi bir sağlık sorunu yok. İnşallah en kısa zamanda şifa bulmak suretiyle görevine geri dönecek. Bu dikkatli tavırlarıyla terör örgütü mensubunun yakalanmasında hassas görev yapmış olan değerli polis memurlarımızı yürekten kutluyorum. İstanbul genelinde saldırganların yakalanmasıyla ilgili çalışmalarını titiz bir şekilde sürdüren bütün emniyetimizi yürekten kutluyorum. Tabi ki bu hassas bir mücadele. Terörle mücadele bizim önceliklerimiz arasında. Başka olaylara karışmış ve aramış olduğumuz diğer faillerin yakalanması konusunda başarılı görevini emniyet teşkilatımız sürdürecek. Olay yerinde bir kişi vardı. Onu da arkadaşlarımız sağ olarak ele geçirildi. Zaten biz bu yaşanan olaylardan sonra İstanbul genelinde emniyetimizin yapmış olduğu planlama dahilinde belirlemiş olduğumuz örgüt mensuplarının yakalanması ile ilgili 24 saat kesintisiz görev yapılıyor ve izlemesini sürdürüyordu. Polis memurlarımızda bilinen kişiler üzerinde titizlikle takip ediyorlardı. Dolayısıyla herhangi bir elde etmiş olduğumuz bilginin takibi sonucunda değil bu tür faillerin halkın içerisinde dolaşabileceği kanaatiyle yapmış olduğumuz çalışma sonucunda ele geçirmiştir.”

Reklam
Reklam

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, “Bin civarında ekibimiz, burada görevli personel aranan bu şahısları hafızasına kazımış durumda. Resimlerinden görüntülerinden hafızasına kazımış durumda. Sokakta ararken teşhis edip, durdurup el koymasıyla bir çatışma çıktı ve sonra şahıs kaçtı. Bu şekilde de yakalandı.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: