Vali Mutlu: "kartal Ve Maltepe'deki Patlayıcılar Basit Düzenekli Ses Bombası"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Maltepe Kaymakamlığına yönelik saldırı ve Kartal'da bulunan patlayıcıların terör örgütlerinin...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Maltepe Kaymakamlığına yönelik saldırı ve Kartal'da bulunan patlayıcıların terör örgütlerinin kullandığı basit düzenekli ses bombaları olduğunu belirterek, "Maltepe ve Kartal'daki ses bombaları ve eylemleri çok ciddi terör olayı olarak değerlendirmiyoruz" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen "Devlet Övünç Madalyası" törenine katıldı. Programın ardından basın mensuplarının, Maltepe'de patlayan ses bombası ile ilgili sorularını yanıtlayan Mutlu, "İstanbul'da zaman zaman terör örgütünün kullanmış olduğu basit düzenekli ses bombası. Bu tür hadiseleri yaygın olmamakla birlikte İstanbul'da zaman zaman yaşayabiliyoruz. Bunların faillerini emniyetimiz kısa süre içinde yakalıyor. Maltepe ve Kartal'daki ses bombaları ve eylemleri çok ciddi terör olayı olarak değerlendirmiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Basit de olsa hiçbir terör olayının arkasını bırakmayacaklarını söyleyen Mutlu, "Emniyetimiz çalışıyor. Sonuçları aldıktan sonra detayla açıklama yapacağız. Elimizde bir takım bilgi ve belgeler var hepsini değerlendiriyoruz. Ama erken açıklamalar yapmak, soruşturmanın selameti açısından farklı bir şey söylemek doğru değil. Bu sıradan basit hadiselerden bir tanesi" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: