Vali Mutlu: Kesinlikle müdahale yapılmayacak

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sabahki müdahale ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sabah saatlerinde polislerin Taksim meydanına girerek, alanda bulunan pankartları indirmesiyle ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu açıklamalarda bulundu.

Valinin açıklamasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

Taksimdeki materyallerin kaldırılmasına yönelik emniyet birimlerimiz tarafından bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın hedefleri, sınırları kapsamı doğrultusunda devaylı bilgi kamuoyumuzla paylaşılmıştır. Kesinlikle Gezi Parkı ile ilgili orada bulunan insanlara müdahalenin olmayacağımızı ifade ettik.

Reklam
Reklam

'MARJİNAL GRUPLARA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Gerek Atatürk Anıtı ve AKM ile alan etrafında bulunan önemli miktardaki materyaller toplandı. Bu çalışmalar yapılırken herkesin gördüğü gibi bu çalışmasını yürütmeye çalışan emniyet mensuplarıyla bazı münferit grupların, kişisel çatışmaya girmek istedikleri ve bu çerçevede polisimizle yer yer çatıştıkları görüldü.

Bu marjinal grupların şu an itibariyle amaçlamış oldukları daha büyük çatışma ortamına fırsat verilmedi. Şu anda Taksim Meydanı’nda kontrollü duruşumuzu muhafaza ediyoruz. Bu Kültür merkezimiz ve Atatürk Anıtı’nın yeniden üzerlerine çıkılarak kuşatılmaması yönünde bir bekleyiştir.

Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışan marjinal grupların bu yaklaşımlarını sürdürmek istedikleri görülmektedir. Sis bombaları, molotoflar, havai fişekler vasıtasıyla özellikle polisin aşırı gaz kullandığı imajı yaratarak, sis bombalarını gaz bombaları gibi psikolojik algı yaratmak amaçlı olduğunu biliyoruz.

Bize yardımcı olan Taksim'de yardımcı olan bütün sivil gruplara teşekkür ediyorum. Huzur bozmaya çalışan marjinal gruplara birlikte karşı durmaya devam edelim diyorum. Şu ana kadar yaşanan çatışmalarda, hastanelerde ciddi tedavi gerektirecek yaralanma vakaları gerçekleşmemiştir.

Reklam
Reklam

İstemiş olduğumuz şey asla bir çatışma ortamı değildir. Birbirimize karşı kin ve nefreti geliştirmeye yönelik hareketlere duyarlı olmamız gerekiyor.

'TELSİZLE HABERLEŞEN MARJİNAL GRUPLARA DURUŞUMUZ BELLİDİR'

Basında yer alan haberlerde öne çıkan, piyasada da satılabilen kendi amaçları için kullanabildikleri muharebe cihazlarıdır. Bu marjinal grupların kendi aralarında haberleşebilmek amacıyla bu tür telsizleri temin ettiklerini görüyorsunuz. Mücadele ettiğimiz grupların amaçlarının ne olduğu bu görüntülerle çok daha net şekilde kamuoyuna yansımaktadır.

Karşımızda benim bir fikrim var, benim sözüm var diyenlerin ötesinde benim telsizim benim molotofum var benim taşım benim eylemim var diyenlere karşı bir duruşumuz vardır. Bu görüntülerin ibretlik pozlar olduğunu düşünüyorum.

'SOSYAL MEDYADA YALAN HABERLERE KARŞI DİKKATLİ OLUN'

Halk tabirlerimizden 'Uydur uydur yaz' şeklinde bir kullanım var sosyal medyada. Bu tür yalan haberlerle emniyet güçlerimiz sıkıntıya sokulmak istenmekte. Bu tarz bilgiye karşı dikkatli olmanız gerekmektedir.

Reklam
Reklam

Biz işimiz gereği diyaloglarımızı bütün kesimlerle sürdürüyoruz. Devletimizin temsilcisi olma sıfatıyla herkese kapımız yoktur. Bu çerçevede farklı siyasi partilerimizle de telefon trafiği şeklinde görüşüyoruz.

'GEZİ PARKI’NA GİDEBİLİRİZ'

Gezi Parkı’na gidebiliriz. Orada bulunan gençlerle insanlarımızla elbette ki farklı şekilde temaslarımızı sürdürüyoruz. Bugün de fevkalade iyi bir duruş sergilemişlerdir. Kendilerini bütün eylemci gruplardan ayırmışlardır. Bu çok önemlidir. Ve polisimizin bu çalışmasına duruşlarıyla katkı sağlamışlardır. Uygun bir zamanda görüşmeyi veyahut onların bizi ziyaret ederek görüşmeyi sağlayabiliriz. Yeni diyaloglara hepimizin ihtiyacı vardır.

'O KİŞİ YAKALANDI'

Vali Mutlu basın toplantısının ardından, twitter'dan, Taksim'de telsizli ve silahlı görüntülenen kişinin kim olduğunu açıkladı. İşte Vali Mutlu'nun tweetleri...

'Taksim'de telsizli ve muhtemelen silahlı görüntüsü sosyal medyada paylaşılıp, polis olduğu iddia olunan kişi yakalandı.O SDP'li bir eylemci'

'Kişinin adı U.B. Daha önce Devrimci Karargah operasyonunda 6 ay cezaevinde kalmış birisi.Polis diyenlere duyuruyorum,bilginize'

Reklam
Reklam

'Olaylara katılanların sığındığı SDP ile binasında gözaltına alınanların sayısı 70 oldu. Silah ve palalar da var. '