Vali Mutlu, Nevruz'da Türkmen Ekibiyle Halay Çekti

İstanbul’da Nevruz Bayramı büyük coşkuyla kutlandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve protokoldeki diğer isimler...

İstanbul’da Nevruz Bayramı büyük coşkuyla kutlandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve protokoldeki diğer isimler ateşten atlayıp yumurta tokuşturdu. Vali Mutlu, Kerkük’ten gelen Türkmen ekibiyle halay çekti.

Baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz İstanbul’da özel bir programla kutlandı. İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Topkapı Kültür Parkı’nda düzenlenen Nevruz Bayramı programında büyük coşku yaşandı. Şölen havasındaki Nevruz programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Reklam
Reklam

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tük Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Mutlu beraberindekilerle yanan Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Çekiçle örs üzerinde demir döven Mutlu daha sonra protokoldeki isimlerle yumurta tokuşturdu. Renk renk boyanmış yumurtaların tokuşturulması esnasında güzel görüntüler ortaya çıktı.

Kent Orkestrası Mehter Takımı’nın konseriyle başlayan eğlence Türk Cumhuriyetleri’nden gelen misafir sanatçıların konseriyle devam etti. Asıl coşku ise halkoyunları ekiplerinin gösterisinde yaşandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da kendini bir anda pistte buldu. Vali Mutlu Kerkük’ten gelen Türkmen ekibiyle halay çekti. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu seyirciler de müzikle birlikte halaylar çekip eğlendi.

Reklam
Reklam

Bünyamin Aksungur konserinin ardından şölene katılanlara pilav ayran ikram edildi. Vali Mutlu, program sonunda Türk Dünyası temsilcileriyle bir kaz daha Nevruz ateşinin üzerinden ayrıldı. Türk Dünyası Kültür Evleri’nin ve kurulan stantların gezilmesinin ardından Nevruz Bayramı kutlamaları sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz