Vali Mutlu: Ölümler Kaçak Kullanımdan Kaynaklanıyor

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, son günlerde İstanbul’da art arda yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerinin kaçak hat...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, son günlerde İstanbul’da art arda yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerinin kaçak hat kullanımından kaynaklandığını açıkladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nde katıldığı toplantı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Son günlerde yaşanan zehirlenmelere ilişkin açıklama yapan Mutlu şöyle konuştu: “Birkaç vaka üst üste yaşandı. Önce Afgan uyruklu 5 kişinin vefatı, ardından 3 Libya uyruklu polis adayının vefatı, onun öncesinde bir otelde de doğalgaz kaçağından dolayı turistlerin yaşamış olduğu sıkıntı var. İGDAŞ’tan aldığımız bilgiler, kaçak kullanımın, yani usule uygun olmayan kullanımların, İGDAŞ tarafından yetkilendirilmemiş bu tür mekanlarda kalmanın, bu tür mekanları kullanmanın ne kadar mahsurlu olduğunu gösteriyor."

Reklam
Reklam

Eve ve iş yeri kiralayacak olanları uyaran Mutlu, "Bu tür yerleri kiralayacak olanlar, abonelik işlemlerini yaptıracak olanlar kesinlikle İGDAŞ’ın yetkilendirmiş olduğu kişiler tarafından yapılmamış tesisatların bulunduğu mekanlarda kalmamalı. Kaçak bir tesisat üzerinden doğalgaz hattını kullanıyorsanız bugün veya yarın böyle bir risk ile karşı karşıya kalırsınız. Bu peş peşe yaşanmış olan üzücü hadiselerin temelinde de kaçak kullanım, yetkilendirilmemiş kaçak hatların kullanımı yatıyor." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: