Vali Mutlu: Patlayıcılar, Basit Düzenekli Ses Bombaları

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kartal’da ve Maltepe’de bulunan patlayıcıların basit düzenekli ses bombaları olduğunu...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kartal’da ve Maltepe’de bulunan patlayıcıların basit düzenekli ses bombaları olduğunu söyledi. Vali Mutlu, “İstanbul’da zaman zaman yaşanan basit olaylar şeklinde değerlendirebiliriz.” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen bir programın ardından, Kartal’da etkisiz hale getirilen Maltepe’de ise patlayan bombalara ilişkin açıklama yaptı. Her iki yerde bulunan patlayıcıların basit düzenekli ses bombaları olduğunu vurgulayan Vali Mutlu, “Terör örgütünün zaman zaman kullandığı bir yöntemdir. Dolayısıyla bu tür hadiseleri çok yaygın olmamakla birlikte istanbul’da yaşayabiliyoruz. Bunların faillerini emniyetimiz kısa süre içinde alıyor. Maltepe ve Kartal’daki ses bombalı eylemler çok ciddi bir terör olayı değildir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Basit de olsa hiçbir terör olayının arkasını bırakmayacaklarını ve faillerin bulunması için her türlü çalışmayı yapacaklarını kaydeden Mutlu, “Emniyetin elinde bir takım bilgi ve belgeler var hepsini değerlendiriyoruz. Ama erken açıklamalar yapmak, soruşturmanın selameti açısından pek doğru değil.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: