Vali Mutlu: Saldırı, emniyet güçlerine yönelik yapıldı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sütlüce’de meydana gelen patlamada 15 polis memuru ile inşaat işçisi...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sütlüce’de meydana gelen patlamada 15 polis memuru ile inşaat işçisi bir vatandaşın yaralandığını belirtti. Olayın doğrudan doğruya emniyet güçlerine yönelik yapılan bir saldırı olduğunu kaydeden Mutlu, "Failleri bulacağız." dedi. Vali Mutlu, yaralıların hastanede tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ziyaretine gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük’ü uğurladıktan sonra Sütlüce meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Patlamanın motosiklet üzerine konulan plastik patlayıcının uzaktan komanda ile patlatılmasıyla meydana geldiğini aktaran Mutlu, patlamada göreve giden 15 polis memurunun yaralandığını aktardı. Patlama yerinden daha sonra inşaat işçisi bir vatandaşın daha hastaneye götürüldüğü bilgisini veren Mutlu, toplam yaralı sayısının 16 olduğunu açıkladı. Vali Mutlu, “Şu ana kadar saldırıyı üstlenen olmadı. Olayı takip ediyoruz failleri tabii ki yakalayacağız. Yaralıların durumu ağır değil basit sıyrıklar.” dedi. Olayın oluş şekli hakkında bilgi veren Mutlu, “Plastik patlayıcı yüklü motosiklet aracının ekip otosunun geçmesi sırasında uzaktan komanda ile patlatılması sonucu meydana geldi.” diye konuştu.

Vali Mutlu, “Olay doğrudan doğruya emniyet güçlerine karşı yapılan bir saldırı. Bunun faillerini bulacağız. Emniyetimiz diğer istihbarat birimleri ile birlikte iş birliği koordinasyonu içinde takip ediyor.” dedi. Yaralıların Okmeydanı, Şişli ve Taksim İlkyardım Hastanesi’nde tedavi edildiğini aktaran Mutlu şunları kaydetti: “Patlamanın AK Parti ya da MÜSİAD ile ilgisi yok. O araç, başka bir yere göreve giden ve daha önce de o yolu kullanan bir araç. O bölgede görev yapan bir araç değil. Emniyetimize yönelik yapılan bir saldırı. Netice itibariyle bir terör saldırısı. Sivil halkın içerisinde yapılan bir saldırı. Bunlara hiçbir zaman fırsat vermeksizin emniyet güçlerimiz peşlerinde olmaya devam edecektir. İstanbulumuzda yapılmak istenen bu tür olaylar daha önceden haber alınarak ve bunlarla ilgili muhtelif operasyonlar düzenlenmişti. Bazen bu tür fırsatlar buluyorlar. Ümit ederim ki bir daha fırsat vermeyiz ve failleri de yakalayarak adalet mekanizmasına teslim ederiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz