Vali Mutlu'dan AFAD'a Tebrik Ziyareti

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)'nde incelemelerde bulundu....

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)'nde incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmaları izleyen Vali Mutlu, arama kurtarma faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Mutlu, başarılarından dolayı ekipleri kutladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği’ni ziyaret etti. Birlik hakkında bilgi alan Vali Mutlu, kurumun Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu’nun (INSARAG) 126 kriterinden geçer not aldığını belirtti. Basın mensuplarına açıklama yapan Mutlu, arama kurtarma birliğinin uluslararası ağır arama kurtarma faaliyetleri konusunda akreditasyonla ödüllendirildiğini yineleyerek, “Bu başarılarından dolayı kendilerini kutlamak için ziyarette bulundum. İstanbul’da sivil savunma arama kurtarma birliğimizde 99 personelimiz bulunuyor. Bu personel BM tarafından bu alanda ilgili birimi tarafından akreditasyon süreci içerisinde 126 ayrı kriter üzerinden değerlendirildi. Birliğimiz bu kriterlerin tamamından mükemmel not aldı. Dolayısıyla BM’nin emrine girecek olan her türlü arama kurtarma birimini kendi bünyesinde yönlendirebilecek ve yönetecek bir akreditasyona hak sahibi oldu.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

TAKSİM’İN YAYALAŞTIRILMASI

Taksim Meydanı’nda ilk kazmanın vurulmasıyla çalışmalara başlandığını kaydeden Mutlu bazı sıkıntıların yaşanacağını söyledi. Vali Mutlu, “Hep söyleriz; zahmetsiz rahmet olmaz. Taksim gibi yoğun trafiğin olduğu bölgede sıkıntılarımız olacaktır.” dedi. Taksim’de çalışmalar boyunca bazı sıkıntıların yaşanacağına dikkat çeken Vali Mutlu şöyle devam etti. “Hem emniyetin trafik ekipleri hem de belediye ekipleri o bölgedeki trafiği rahatlatmak ve düzenli hale getirmek için yoğun şekilde çalışacaklar. Vatandaşlarımızın katkılarıyla da bu süreci en rahat bir şekilde geçirmeyi arzu ediyoruz. İnanıyoruz ki Taksim hüviyeti itibariyle İstanbul’un güzelliğine yakışır bir hale dönüşecektir. Bu güzelliği bir an önce görebilmek için sabırsızlanıyoruz. Bu konuda sürücülerle ve İstanbullularla bu sorunu çözmek için ortaklaşa çalışmaya devam edeceğiz. Bir müddet sıkıntılarımız olacak. Her inşaat faaliyeti sonrasında işin mükemmel olduğunu görüyoruz. Sonucun çok iyi olacağına inanıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun.”

Reklam
Reklam

'İZİNSİZ GÖSTERİLERE MÜSAMAHA GÖSTEREMEYİZ'

İstanbul’da dün yaşanan izin gösteriler hakkında değerlendirmelerde de bulunan Vali Mutlu, “Kamu düzenini sağlamak bizim görevimizdir. Bunun dışındaki hiçbir eyleme müsamaha göstermemiz mümkün değildir.” dedi. İzinsiz gösterilerin, kamu düzenini sarsacak nitelikte eylem yapmak olduğunu ifade eden Mutlu, “Devletin emniyet güçleri de bu tür kamu düzenini bozucu, herhangi bir izne tabi olmayan eylem ve gösteri yapma isteğine karşı elbette yetkilerini kullanacaktır. İstanbul’da bu anlamda birkaç yerde bu gösterileri yapmak isteyenlere polisimiz gerekli müdahaleleri yapmış gözaltılar da bulunmuştur.” diye konuştu.

Vali Mutlu açıklamaların ardından AFAD’a ait teknik ekipman ve araçları inceledi. Birliğin sahip olduğu imkanların çok iyi olduğunu söyleyen Vali Mutlu, alanda bulunan ‘Hero’ isimli arama kurtarma köpeğini sevdi. Vali Mutlu’nun ziyareti arama kurtarma personeli ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz