Vali Mutlu'dan "Küçük Eller Büyük Hayaller" Projesine Destek

İSTANBUL (A.A) - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Küçük Eller Büyük Hayaller" Projesini yürüten İstanbul Gençlik Platformu üyesi öğrencilere destek

İSTANBUL (A.A) - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Küçük Eller Büyük Hayaller" Projesini yürüten İstanbul Gençlik Platformu üyesi öğrencilere destek sözü verdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Mutlu ile eşi Gül Mutlu, ilkokulda okuyan küçük kardeşleri için 7 ay önce başlattıkları projede kaydettikleri başarıdan dolayı 27 öğrenciyi evlerinde ağırladı.

Gençlerle sohbet eden ve hangi okullarda eğitim gördükleri hakkında bilgi alan Vali Mutlu, öğrencileri dinlerken çok duygulandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin, projelerine destek beklediklerini belirtmesi üzerine Mutlu, projeden çok etkilendiğini ve desteğini esirgemeyeceğini kaydetti. Vali Mutlu, derneğin eylül ayında gerçekleştireceği toplantısı için mekan sağlama sözü verdi.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Burak Arınalp, projeyle ilkokulda okuyan dar gelirli ailelerin çocukları için 10 haftalık eğitim programı hazırladıklarını belirtti.

Amaçlarının, çocukların kişisel gelişimine katkıda bulunmak olduğunu aktaran Arınalp, şunları kaydetti:

"Projeyle bizim gibi imkanları olmayan ama büyük hayallere sahip çocuklara, hayallerine ulaşmaları için farkındalık yaratabilmeyi hedefledik. Onlara oyunlar eşliğinde hayal kurmayı, kendilerini ifade etmeyi ve çocuk haklarını öğretiyoruz. Çocuklar çok zeki ve hevesli, fakat kendilerinin, hayallerinin, hayatta olmak istedikleri yerin farkına varmak için bu tür bir desteğe ihtiyaçları var. Proje kapsamında ilk adresimiz Fikirtepe oldu. Daha sonra İstanbul'un bütün bölgelerini gezmeyi planlıyoruz."

Reklam
Reklam

Ziyaretin sonunda, Radyo İstanbul Ajansı program yapımcısı ve sunucusu Ömer Çelik, bağlama eşliğinde türkü söyledi.

Muhabir: Çiğdem Pala

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz