Vali Mutlu'yu Kamu Denetçiliği Kurumu'na Şikayet Ettiler

Gündem Çocuk Derneği, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu, 1 Mayıs olaylarında yaralanan 17 yaşındaki Dilan...

Gündem Çocuk Derneği, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu, 1 Mayıs olaylarında yaralanan 17 yaşındaki Dilan Alp’le alakalı yaptığı açıklamalarından ötürü Kamu Denetçiliği Kurumu'na şikayet etti.

Ankara'da Kamu Denetçiliği Kurumu önünde toplanıp açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Celal Musaoğlu, 1 Mayıs'ta İstanbul Taksim’de kamuoyunun gözleri önünde çocukların insan haklarının ihlal edildiğini savundu. 17 yaşındaki Dilan Alp’in polisin attığı gaz bombası kartuşuyla yaralandığını ileri süren Musaoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun Dilan’la ilgili yaptığı açıklamayı tekrarladı. Musaoğlu, Dilan’ı örgüt üyesi olarak niteleyen Mutlu’nun bu sözlerle "koruma altına alması gereken 17 yaşındaki bir çocuğun çocuk olma statüsünü ve haklarını ihlal ettiğini." öne sürdü.

Reklam
Reklam

Kamu Başdenetçisinin bir an evvel harekete geçmesini isteyen Musaoğlu, “İhlallerin yaşanmasında Vali Hüseyin Avni Mutlu ve emrindeki polislerin kusurlarının belirlenmesini, bu tür ihlallerin bir daha yaşanmaması için kamu idaresine, eğitim ve denetinim önlemlerini tavsiye etmesini ve Vali Mutlu'nun kamuoyu önünde Dilan Alp ve ailesinden özür dilemesini talep ediyoruz." dedi.
Dernek üyeleri daha sonra taleplerini içeren dilekçeyi, Kamu Denetçiliği Kurumu'na sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: