Vali Öz, Eski Çeltek Kömür İşletmesi Ve Beton Santralinde Incelemelerde Bulundu

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Eski Çeltek Kömür İşletmesi Kömür Yıkama ve Zenginleştirme Tesisi ile parke makinesi ve beton santralinde

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Eski Çeltek Kömür İşletmesi Kömür Yıkama ve Zenginleştirme Tesisi ile parke makinesi ve beton santralinde incelemelerde bulundu.

Öz'e incelemeleri sırasında İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat eşlik etti.

Burada yaptığı açıklamada Öz, Eski Çeltek Kömür İşletmesinde, çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma işleri tamamlandığında işletmenin daha modern bir görüntüye sahip olacağını belirterek, şunları söyledi:

"Kömür zenginleştirme tesislerinde de modernizasyon çalışmaları devam etmektedir. Kurulumu yapılan kömür zenginleştirme tesisi yaklaşık 5 milyonluk bir yatırımdır. Kurulacak olan 150 ton/saat kapasiteli ağır mali kömür yıkama ve zenginleştirme tesisi ile kayıp ve kaçaklar minimize edilecek daha rantabl bir çalışma sağlanacaktır. İlimizde böyle tesislerin sayısı arttıkça hem üretim kapasitesi ve kalitesi alanında yükselme sağlanacak hem de bu tesisler il ekonomisine olumlu yönde katkı sağlayacaktır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cihan Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz