Vali Öz, Taşhan’ı İnceledi

Amasya Valisi A. Celil Öz, restorasyon çalışmaları tamamlaman ve bir kısmı geleneksel el sanatları dükkanları,...

Amasya Valisi A. Celil Öz, restorasyon çalışmaları tamamlaman ve bir kısmı geleneksel el sanatları dükkanları, bir kısmı ise butik otel olarak hizmet verecek olan tarihi Taşhan’da incelemelerde bulunup bölgedeki esnafları ziyaret etti.

Taşhan’ın faaliyete geçmesiyle bölgenin hareketleneceğini ve Amasya’nın tarih kokan cazibe merkezlerinden biri haline geleceğini vurgulayan Vali Öz, “Belediyemizce bölgede yapılan alt yapı ve yol çalışmaları sonucu burası tarihi dokuya uygun bir cadde olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Taşhan’ın ardından İl Özel İdaresi iş hanı ve çevresinde de benzer bir çalışma yapılmasının planlandığını anlatan Öz, “Daha sonra ise bu iki bölgeyi bir alt geçit ile birbirine bağlamayı düşünüyoruz. Bunların yanı sıra Taşhan’da faaliyete geçen Butik Otel sonrası burası daha da hareketlenecektir. Belediyemizce çalışmaları devam eden Meydan Projesi ile birlikte yılardır atıl durumda kalan bu nostaljik sokaklar daha da hareketlenecek ve bölge esnafı da ekonomik olarak kalkınacaktır” diye konuştu.

Beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü A. Hamdi Yanık ve Özel İdare yetkilileriyle birlikte esnafları ziyaret eden Vali Öz, birlikte çay içtiği esnaflarla da yapılan düzenlemeyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Şehirdeki tek alem ustası olan Burhan Özbakır da uzun yılardır harap haldeki Taşhan’ın restorasyonunun kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: