Vali Özcan’dan Başarılı Öğrencilere Altın

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 2012 LYS sınavında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.Valilik makamında Milli Eğitim Müdürü...

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 2012 LYS sınavında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Valilik makamında Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Güngör Çalışkan ve Süleyman Demirel Lisesi Müdürü Nazır Şahin hazır bulunduğu ödül töreninde Vali Özcan, LYS’de Türkiye birincisi olan Burak Ak ve Türkiye 44. olan Emiral Büyüktopçuya çeyrek altın hediye etti.

Her iki öğrenciyi başarılarından dolayı tebrik eden Vali Vahdettin Özcan, “Elde edilen bu başarı 1 yıllık gayretin ürünü değildir. Başarı bu yıla denk geldi o da bizim şansımız. Bu başarının elde edilmesinden bizden önceki valilerimizin, eğitimcilerimizin de büyük katkısı vardır. Yani başarı tek kişinin değil bir grup çalışmasının ürünüdür” dedi.

Reklam
Reklam

Çankırı’nın huzurlu ve problemsiz bir kent olduğunu aktaran Vali Özcan, eğitim camiasında da her hangi bir probleminin olmadığını belirtti. Çankırı’nın eğitim bir çok alanında başarı yakaladığını kaydeden Özcan, “Ana-Kız Okuldayız projesinde geçen sene 81. sıradaydık. Gerçekleştirilen çalışma ve gayret sonrasında bugün itibariyle 47. sıraya yükseldik. Yakalanan bu başarı yerel basında yer almadı, basın bunu pek görmedi” ifadelerini kullandı.

Vali Özcan’ın konuşmasının ardından söz alan Türkiye birincisi Burak Ak Galatasaray Üniversitesini, Emiralp Büyüktopçu ise Koç Üniversitesi’ni düşündüğünü belirtti.

Ak, “Eğitimde herkes istediği kadar faydalanıyor. Öğretmen çaba gösteriyor ve öğrencide bu çabaya cevap vererek gayret gösteriyorsa başarı gelir” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: