Vali Özçimen: Türk Milleti Cumhuriyetin Bütün Değerlerine Sımsıkı Sarılmıştır

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, dünyadaki pek çok ulusun özlemini duyduğu, fakat hala elde edemediği insan...

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, dünyadaki pek çok ulusun özlemini duyduğu, fakat hala elde edemediği insan hak ve hürriyetlerine dayanan rejimlerin en faziletlisi olan cumhuriyetin ilanıyla, Türkiye'nin dünya ulusları arasındaki onurlu yerini aldığını söyledi. Özçimen, "Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet milletin kendisidir. Türk milleti, cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır.” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 89’uncu yılı, Hükümet Meydanı’nda yapılan programla büyük bir coşku içinde kutlandı. Tören, Vali İbrahim Özçimen, Garnizon Komutan Vekili Topçu Kurmay Albay Yaşar Öztürk ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından törene katılanların ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı.

Reklam
Reklam

Daha sonra Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Mimar İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Gazipaşa Ortaokulu öğrencileri tarafından protokole saygı buketi verilmesinin ardından Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Vali İbrahim Özçimen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini belirten konuşmasında, Türk milletinin tarihteki en parlak başarılarından biri olan cumhuriyetin 89. yılını birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içinde olduklarını ifade etti. Vali Özçimen, şöyle dedi: "Bu büyük günde cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, milletçe sonsuz minnet ve şükranla anıyoruz. Her köşesi işgal edilmiş vatanımızda tam bağımsız, çağdaş ve uygar bir devlet kurmak hiç de kolay olmamıştır. Ulusal Kurtuluş Savaşı, her türlü yoksulluk ve imkânsızlık içerisinde başarılmış örnek bir mücadeledir. Dünyadaki pek çok ulusun özlemini duyduğu, fakat hala elde edemediği insan hak ve hürriyetlerine dayanan rejimlerin en faziletlisi olan cumhuriyetin ilanıyla, ülkemiz dünya ulusları arasındaki onurlu yerini almıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet, milletin kendisidir. Türk milleti, cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır.”

Reklam
Reklam

Vali İbrahim Özçimen’in konuşmasının ardından Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Elif Gökmen, Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Melike Demirci tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından halk oyunları gösterisi ardından, belediye bandosu eşliğinde yapılan tören geçişine bayraklar ve flamalar öncülüğünde izci grupları, okullar, tören kıtası, muharip gaziler, kurum, kuruluş, meslek odaları ve dernekler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: