Vali Öz’den Şampiyon Tekvandoculara Ödül

Amasya Valisi A. Celil Öz, Sinop’taki Tekvando Poomse Türkiye Şampiyonası’nda minik yıldız erkeklerde Türkiye birinciliği,...

Amasya Valisi A. Celil Öz, Sinop’taki Tekvando Poomse Türkiye Şampiyonası’nda minik yıldız erkeklerde Türkiye birinciliği, minik yıldız genel klasmanında Türkiye ikinciliği, 6 altın ve 7 bronz madalya kazanan Amasyalı tekvandoculara hediyeler verdi.

Amasya’nın bütün alanlarda olduğu gibi geçmişte sporda da başarıları olan bir şehir olduğunu belirten Vali Öz, “Tekvando disiplin, azim ve kararlılık gerektiren bir spor. Son yıllarda tekvando dalında ciddi bir hamle var. Başarılı sporcular yetişiyor. Amasya'dan Türkiye Şampiyonu bir takım çıkmış olması çok önemli bir başarı. Bu başarı iyi bir altyapının olduğunu gösteriyor” dedi.

Reklam
Reklam

Amasya’da spor yatırımlarının devam ettiğini anımsatan Öz, “Yeni kapalı spor salonumuzla beraber daha güzel çalışma alanları bulacağız. Tekvando ile birlikte diğer spor dallarında da başarılı sporcular yetiştirmeye gayret göstereceğiz. Sporcularımızı, antrenörlerimizi ve sporcularımızın ailelerini tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar da, “Spor alanında bir ilki daha başardık ve ilimiz Türkiye Şampiyonu oldu. Ayrıca şampiyonaya katılan 3 sporcumuz Avrupa Pooemsea Şampiyonası için milli takım seçmelerine davet edildi. Hedefimiz sporcularımızın Avrupa Şampiyonasında ilimizi temsil etmesidir” diye konuştu.

Ziyarete, antrenör Numan Fırat ile Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: