Vali Özkan: Cizre’nin fakir fukara aile çocuklarına yönelik bir saldırıdır

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, dün akşam silahlı saldırıya uğrayan Cizre FEM Dershanesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde...

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, dün akşam silahlı saldırıya uğrayan Cizre FEM Dershanesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Vali Vahdettin Özkan, saldırı için “Cizre’nin fakir fukara aile çocuklarına yönelik bir saldırı, Cizre’nin kültürüne yönelik bir saldırı, Şırnak’ın marifetine yönelik bir saldırıdır.” ifadesini kullandı.

Dün akşam silahlı saldırıya uğrayan Cizre FEM Dershanesi'ni, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Avni Usta, İdil Kaymakamı Muhammed Mustafa İmamoğlu, Cizre Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Dershanenin güvenlik kamerasında saldırı anını izleyen Vali Vahdettin Özkan, olayın arkasında duracaklarını ve bir an önce saldırganı yakalamak için gerekli birimlerin çalışma başlattıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali vahdettin Özkan, “Dün akşam buradaki bir eğitim kurumumuz saldırıya maruz kaldı. Bildiğiniz gibi biz eğitim kurumlarımıza; Cizre’nin, Şırnak’ın özellikle fakir fukaranın çocuklarının başarısına başarı katan bu kurumlarımıza yönelik bu tür saldırıları öncelikle nefretle kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Burada görev yapan bir bekçi arkadaşımız Muhammed bir kurşuna hedef oluyor, yaralanıyor, ama durumu iyidir. Gazimize geçmiş olsun dileklerimizi ifade ediyoruz. Daha önce de eğitim kurumlarımıza bu tür saldırılar olmuştu. Terör, kaos, karanlık ve siyaha bürünmüş şahıslar hep beraber hareket ederler. Bu terör ortamını, kaos ortamını beslemek, bunu devam ettirebilmek için oluşturulan bu tür inisiyatif; elbette bu tür bir prova değil, başlı başına şu andaki Cizre’nin fakir fukara aile çocuklarına yönelik bir saldırı, Cizre’nin kültürüne yönelik bir saldırı, Şırnak’ın marifetine yönelik bir saldırıdır. Bildiğimiz gibi bu topraklar eskiden beri hem ilim açısından, hem irfan açısından ve hem de eğitim açısından sürekli örnek gösterilen yerlerdir. Bu kurumlar da bu tür tarihi misyonunu, kültürünü, marifetini açığa çıkartan, buna hizmet eden kurumlardır. Terör, kaos ortamı isteyen karanlık odaklardır, bu işten hoşnut olan insanlardır. Bu insanlar karanlığı bertaraf edecek bu tür marifet kurumlarına, eğitim kurumlarına karşı olacaklardır. Biz halkımızla, Cizremizle, Şırnakımızla ve eğitime aşık insanlarla el birliğiyle, eğitime yönelik talebimizle bu tür karanlıkları defedeceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“SALDIRGANI YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Vali Özkan, sözlerine şöyle devam etti: “Dün akşam böyle bir saldırıya maruz kalan dershane bugün çok daha iyi bir aşkla, çok daha iyi bir şevkle, çok daha öğrencilerle, velilerle buradalar. Biz buradayız, burada olacağız. Bunu böyle görmekte ayrıca memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Tekrar geçmiş olsun diyorum. Bir daha bütün Cizre kamuoyundan terör, kaos, karanlık odaklara, karanlığa bürünmüş bu tür kaosa hizmet eden bu tür insanlara prim vermemelerini istiyorum. Eğitim, marifet, aydınlık, şeffaflık kavramlarını kafalarına iyi yerleştirmeleri gerekmektedir. Bu teröre karşı eğitimle, kaosa karşı aydınlıkla mukabele edeceğiz. El birliği ile yarın ki nesillerimizin, Cizre’deki ailelerimizin, toplumumuzun yaşam kalitesini artırmaya; kültürümüzü yaşatmaya; marifetimizi yaşatmaya hizmet eden bu tür kurumlara karşı olmak Cizre’ye bir ihanet olur diye ifade ediyorum. Gözaltı ile ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Saldırganla ilgili bütün adli makamlarımız çalışıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: